Gość M.I.C.A Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 mam problem z Abs'em....równiutko przy 150 zapala się lampka absu i pozostaje on wyłaczony aż do ponownego właczenia silnika...co może być tego przyczyną? I jeszcze jedno: padła mi sonda lambda, ktoś wie ilo zyłowa jest w p10 2.0 slx z abs z 93 roku? Czy ktoś z Was stosował zamienniki - takie za 70-80 PLN? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 co do abs - to spróbuj przedmuchac sprężonym powietrzem wszystkie koronki na piastach i czujniki abs, mogą byc poprostu zabrudzone i przy wyższych prędkościach nie wyczuwany jest impuls. nie sądze, żeby była to awaria czujnika, bo by Ci sie kopało też przy niższych prędkościach co do sondy to ja od Lukers'a z naszgo forum kupiłem oryginał NGK za ok 400 zł, wiem,ze cena wysoka ale działa poprawnie. A z zamiennikami to różnie mówią, jedni twierdzą,że chodzą u nich pare lat innie,ze w ciągu miesiąca wymieniają po 3, dlatego wolałem kupic oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.I.C.A Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 dzięki za odp, a co z tą Lambdą? Ilo żyłowa jest w p10 2.0 benzyna? 1,2 czy 4? Może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 dzięki za odp, a co z tą Lambdą? Ilo żyłowa jest w p10 2.0 benzyna? 1,2 czy 4? Może? 3-żyłowa. oznaczenie NTK D2F. produkcja Walker/NGK/NTK - koszt właśnie ok 400 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Ja rok temu płaciłem 550zł :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 kontrolka abs-u :?: :?: :?: Mi działa abs ale żadnej kontrolki nie mam... i słyszałem że nie ma w p10, na zapłonie tylko air bag się świeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 w P10 jest kontrolka ANTI LOCK - ona jest od ABS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.I.C.A Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 dzięki za wszystkie odp...co do lambdy to średnica gwintu wew. jest 11 z groszami w mm a odkręca się ją kluczem 17 czy u Was też tak jest? ...bo standard to klucz 22 a średnica gw. wew. to 18 mm..... pzdr Udało się! Kupiłem oryginał Ngk-Nissan za 150 PLN, zrobiłem test i Lambda śmiga! p.s. a fakt że jest na nietypowy mały gwint.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.