Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wyłączający się ABS przy 150 km/h w p10 2.0 benzyna i LAMBDA

Gość M.I.C.A

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z Abs'em....równiutko przy 150 zapala się lampka absu i pozostaje on wyłaczony aż do ponownego właczenia silnika...co może być tego przyczyną?

I jeszcze jedno: padła mi sonda lambda, ktoś wie ilo zyłowa jest w p10 2.0 slx z abs z 93 roku? Czy ktoś z Was stosował zamienniki - takie za 70-80 PLN?

pozdrawiam

Gość aro_prezes

co do abs - to spróbuj przedmuchac sprężonym powietrzem wszystkie koronki na piastach i czujniki abs, mogą byc poprostu zabrudzone i przy wyższych prędkościach nie wyczuwany jest impuls. nie sądze, żeby była to awaria czujnika, bo by Ci sie kopało też przy niższych prędkościach

co do sondy to ja od Lukers'a z naszgo forum kupiłem oryginał NGK za ok 400 zł, wiem,ze cena wysoka ale działa poprawnie. A z zamiennikami to różnie mówią, jedni twierdzą,że chodzą u nich pare lat innie,ze w ciągu miesiąca wymieniają po 3, dlatego wolałem kupic oryginał

dzięki za wszystkie odp...co do lambdy to średnica gwintu wew. jest 11 z groszami w mm a odkręca się ją kluczem 17 czy u Was też tak jest?

...bo standard to klucz 22 a średnica gw. wew. to 18 mm.....

pzdr

Udało się! Kupiłem oryginał Ngk-Nissan za 150 PLN, zrobiłem test i Lambda śmiga! :)

p.s. a fakt że jest na nietypowy mały gwint....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...