Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] co najczęściej wymieniać w zawieszeniu?

Gość proktolog

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mojej Klamerce niedługo stuknie roczek, przebieg słusznie ponad 20tyś, warszawskie drogi, zawieszenie zrobiło sie troche głosniejsze, w związku z tym chcialbym zapytać:

1. co najszybciej się zużywa - co najczęściej wymienia się w zawieszeniu Almery? -

w większości tego typu aut są to gumy drążka stabilizatora, nie wiem jak jest skonstruowane zawieszenie Almery, może tam najszybciej zużywa się coś innego

2. jak wygląda sprawa z zamiennikami? jeździłem Corolką i tam montowanie zamienników

gum drążka stabilizatora zwyczajnie sie nie oplaciło, były bardzo kiepskiej jakości,

chyba że ktos umial to zrobić sam, odpadał koszt robocizny i mozna było przyoszczędzić

chcialbym się tego dowiedzieć zanim pojadę do mechanika żeby

np nie zapłacić za wymianę czegoś, co jest w zupełnie dobrym stanie

Ja zrobiłem prawie 160 tyś po dziurawych śląskich drogach. Na przeglądzie rejestracyjnym stwierdzono zero luzów. Nie mam zamiaru w najbliższym czasie dawać zarabiać jakiemuś naciągaczowi. Widać masz za dużo kasy. :lol:

120 tyś i nic. To akurat w almach jest ok. No chyba że amory padną bo jak sprawdzisz to jest monroe w kiepskim gatunku. Przed pierwszą setką tylko to może się ożenić. Pozdro

101500km i spoko. Tyle ze ja sie woze jak taryfiarz. Jak koniecznie musisz kase na zawias wydac, to podjedz do mnie. Moge ci za 450zl oponki podpompowac... :grin:

a swoją droga ciekawe praktyki mają byli właściciele toyot. naprawa zawieszania co rok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...