Gość Assassino Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Witam Ostanio zauważyłem w swojej Almie 2.2 di z 2000 roku, że brakuje jej kopa, nie czuje juz tego lekkiego wbijania w siedzenie przy włączeniu się turbiny, a dzis miałem problemy na starcie ze starą cytryną. Przejechałem się również brata Octavią 1.9 tdi z najsłabszym silnikiem i to była rakieta w porównaniu do Almy. Poczytałem trochę forum i objawy pasują do usterki przepływomierza, jak to zdiagnozować?? Czytałem o wypięciu wtyczki, ale nie wiem gdzie tego dokłądnie szukać. Z tego co przeczytałem to 2.2 di jest zamontowany ten tańszy przepływomierz, więc nie byłoby wielkiego bólu przy wymianie. Mechanik powiedział, że to może być też spowodowane tym, że zbliżam sie do wymiany oleju w silniku i turbina inaczej pracuje. Pomocy;) dzieki za rady. Aaaa gdzie szukac numery przepływki żeby wiedziec jaki to model?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 1. zmien mechanika takich bredni to jeszcze nei slyszalem.... co do twojego silnika zerknij tu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...507&start=0 o sprawdzaniu poczytaj tu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...975&start=0 i tu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...=przeplywomierz tak poza tym odlacz rure co sobie idzie do intercoolera i zobacz czy nei masz oleju. bo moze sie turbo wysralo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 odlacz rure co sobie idzie do intercoolera gdzie jest ta rura? ta wersja nie ma przeciez IC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Assassino Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 zgadza się w tym silniku brak jest IC, a za linki bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 odlacz rure co sobie idzie do intercoolera gdzie jest ta rura? ta wersja nie ma przeciez IC... ' sorry ;] mam n15 ;] a jakos mi sie cos kojazylo ze ktos mial problem z olejem w IC w n16 i dlatego tak napisalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Assassino Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Panowie ale gdzie jest ta przepływka, pod maską znalazłem jedną rzecz z której wychodzi jakaś kostka, zaraz nad silnikiem z lewej strony, zaraz zerkne do instrukcji może tam znajde. I skąd odczytac numer przepływki. Jestem nowy więc nie bijcie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 przeplywki szukaj miedzy filtrem powietrza a kolektorem dolotowym ;] niestety nic wiecej nei podpowiem bo nie mam n16 ale na forum gdziesl lezy serwisowka do n16 i tam wszsytko masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadar Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Assassino, Witam Mam ten sam problem który Ty miałeś w poście czy możesz mi napisać co to było i jak się z tym uporałeś??? z GÓRY DZIĘKUJĘ :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szycus Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Witam, Miałem tą samą sytuacje, najpierw myślałem że to turbina. Sprawdziłem cały układ dolotowy i wylotowy powietrza, komputer nic nie wykazał, przedmuchałem instalacje paliwa, wymieniłem filtr i nic. Koledzy na forum sugerowali żebym wymienił przepływomierz, no i tak zrobiłem - Jest wyraźna poprawa ale niestety nie jest jeszcze idealnie cały czas czuję brak mocy, głownie podczas przyśpieszania. Myślicie że może być to wina nieoryginalnego przepływomierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Najlepiej wybierz się na hamownię i zobacz ile masz KM/Nm, może jednak Almerka trzyma serię 110KM/230Nm :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi