Gość ABT Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Jako ze odkryłem kiedyś ze jakis wężyk wychodzący jako gumowa rura gdzies z silnika gleboko pod maska i jego zakonczenie jeest przedłużone przexroczystym węzykiem latało se koło pompy abs, czy to ma być tam w plastiki od filtru powietrza ?? Bo tak było jak mama se tym jeździła a teraz przejąłem auto więc chce wszystko wiedzieć Wogóle to jak orginalnie to wyglada bo napewno nie tak ze jakaś rureczka zaklejona na maksa plastrem zeby tylko sie jako trzymała i jak to wszystko jest zamocowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 ona idzie z bloku silnika czy z pokrywy zaworow ?? bo jak z pokrywy zaworow to to odma jest i moze sobie isc gdzie chce ;] (tzn oficjalnie ma isc do puszki filtra, ale ja stwierdzilem ze nie chce syfu w filtrze i ona sobie idzie pod samochod . oczywiscie dziura w puszce filtra zaslepiona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 no coz moze nie z bloku silnika ale w kazdym razie gdzies tam gleboko wychodzi czarna grubsza gumowa rurka ktora zakonczona jest zakrzywieniem i potem od tego leci ta przezroczysta rurka Wiec zadam tez tak pytanie: co powinno isc do tego otworu w plastikowej rurze doprowadzajacej powietrze do filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 no do dziury w zabudowie filtra powinna wchodzic odma, wiec zaslep dziure w obudowie filtra. a rurke pusc gdzies w dol zeby sie nie majtala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 A u mnie jest tak: Przy czym normalnie wężyk jest wciśnięty w ten zaczep tuż pod nim (wyjąłem na czas robienia zdjęcia, aby było lepiej widać). To chyba o ten wężyk Ci chodzi? Może być istotne to, że ja mam silnik 1.3 - ostatnio z maddrajwerem na spocie we Wrocławiu szukaliśmy u mnie EGRu i też nie było go widać ani nawet śladów po nim (gdyby ktoś wcześniej usuwał to coś by jednak zostało...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 No ja tez mam 1.3 i wlasnie od tego czarnego wezyka na Twoim foto mam poprowadzona rurke przezroczysta (te co u mnie na moim foto widac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 No to u mnie tak sobie wisi odkąd mam tę micrę i nawet wygląda to dość rozsądnie... nigdy nic nie było od niej prowadzone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2006 tylko pamietaj zeby zaslepic ta dziure z puszki filtra zeby lewego powietrza nei lapal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mir23 Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 ja mam 1.3 i mnie ten przewód wisi i jak się dowiedziałem nie jest to odma silnika a odpowietrzenie skrzyni biegów. Przewód od odmy idzie do filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba! Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 dokładnie,jest toodpowietrzenie skrzyni biegów,odma odpowietrzenia skrzyni korbowej idzie di filtra powietrzna przez filtr(filc),co do egr to posiadaja je silniki od 1,4 w gore! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi