Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

K11 Wężyk od (oparów oleju ??) gdzie on ma iść ?

Gość ABT
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze odkryłem kiedyś ze jakis wężyk wychodzący jako gumowa rura gdzies ;) z silnika gleboko pod maska i jego zakonczenie jeest przedłużone przexroczystym węzykiem latało se koło pompy abs, czy to ma być tam w plastiki od filtru powietrza ?? Bo tak było jak mama se tym jeździła a teraz przejąłem auto więc chce wszystko wiedzieć :) Wogóle to jak orginalnie to wyglada bo napewno nie tak ze jakaś rureczka zaklejona na maksa plastrem zeby tylko sie jako trzymała i jak to wszystko jest zamocowane

ona idzie z bloku silnika czy z pokrywy zaworow ?? bo jak z pokrywy zaworow to to odma jest i moze sobie isc gdzie chce ;] (tzn oficjalnie ma isc do puszki filtra, ale ja stwierdzilem ze nie chce syfu w filtrze i ona sobie idzie pod samochod ;). oczywiscie dziura w puszce filtra zaslepiona)

no coz moze nie z bloku silnika ale w kazdym razie gdzies tam gleboko wychodzi czarna grubsza gumowa rurka ktora zakonczona jest zakrzywieniem i potem od tego leci ta przezroczysta rurka ;) Wiec zadam tez tak pytanie: co powinno isc do tego otworu w plastikowej rurze doprowadzajacej powietrze do filtra

A u mnie jest tak:

pict4168.jpg

Przy czym normalnie wężyk jest wciśnięty w ten zaczep tuż pod nim (wyjąłem na czas robienia zdjęcia, aby było lepiej widać). To chyba o ten wężyk Ci chodzi?

Może być istotne to, że ja mam silnik 1.3 - ostatnio z maddrajwerem na spocie we Wrocławiu szukaliśmy u mnie EGRu i też nie było go widać ani nawet śladów po nim (gdyby ktoś wcześniej usuwał to coś by jednak zostało...).

• 1 miesiąc temu...