Gość max zander Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Witam mam problem,ostatnio wyminiłem klocki hamulcowe przód ,LUCASa wszydtko był oki docierły się ledwo 100 km zrobione...Jadąc szybko zaczołem hamowa nagle pod pedałem lekko strzeliło coś i pedła zjechał lekko do dołu (miekko) zapaliła ise kontrolka płynu hamulcowego,pózniej zgasła.MYśle sobie ,że to pewnie przewód, tłoczek pościł,ale wycieku płynu nie widac przy kołach.Hamulec zrobił się miekki ale samochó hamuje dobrze,lecz pedał schodzi jakby za nisko.Stojac na postoju dusząc 3 -4 razy szybko hamulec zapala się kontrolka hamulca..ABS pracuje dobrze, myśle ,ze to coś ze servem??? Proszę o pomoc.......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 Skoro wycieku nie widać to myślę że może być to serwo. Ale w komorze silnika patrzałes czy wszystko OK przy zbiorniczku płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max zander Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 powierzchownie patrzyłem nic nie widzac,w sumie serwo jak nie działa to pedał robi sie szybko twardy i nie hamuje samochód praktycznie wcale....czy to norma ,ze kontrolka zapala sie po kilku krotnym szybkim wcisnięciu pedału hamulca ?????na postoju, bo mi wydaje sie ,ze nie............ PS. PRZEPRASZAM ZA BłęDY................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 ....czy to norma ,ze kontrolka zapala sie po kilku krotnym szybkim wcisnięciu pedału hamulca ?????na postoju Witam. Jeśli to dizelek, to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max zander Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 tak to diesel to ten nieszczęsny CD 2.0 T rak 98, kombi............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 W dizelkach pod kontrolą tej samej lampki jest także podciśnienie używane do pracy serwa. Przy szybkim pompowaniu, tego ciśnienia po prostu brakuje. Oczywiście w czasie jazdy do takich sytuacji nie dochodzi, także wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max zander Opublikowano 28 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2006 To oki ciesze się,że jest w porządku.pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert1512 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 sprawdź gumowy wężyk między pompą podciśnienia a czujnikiem często jest uszkodzony i przez to słabną hamulce i miga kontrolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 B 12 czy ty miałeś kiedyś DIESLA :?: Wszędzie gdzie się nie pojawisz to piszesz tylko same negatywy o nim Co za bzdurą jest pisanie że palenie kontrolki od hamulców jest normalką Nie wiem w czym ci diesel zaszkodził że go tak negujesz. Może zaraz napiszesz jeszcze że palenie checka to też standard i zostawianie za sobą zasłony dymnej to norma :one: Bardzo jestem ciekawy tego schematu od lampki co to niby ma czujnik na podciśnieniu od serwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Potwierdzam te zapalanie się lampki. Też mam TD i jak na postoju 5 razy szybko naciśniesz hamulec to lampka od ciśnienia w układzie hamulcowym się zapala. Jest to normalny objaw Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 No to ja mam psychicznego diesla bo u mnie się nie zapala. Sprawdzcie ten wąż od wacum do serwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Mnie to też zdziwiło ale gdzieś czytałem że tak ma być tylko nie pamiętam gdzie. Tu chodzi chyba o ten układ korektora siły hamowania czy coś. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi