Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Elektryczne lusterka w Almerze - Jak to dziala ????

Gość jamaicadreamer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamaicadreamer

Witam

Mam takie skromne pytanko - jak się steruje lusterkami elektrycznymi w almerze

1997r. bo już nie mam siły i konceptu ... jest przełącznik i jakaś gałka-potencjometr

która u mnie się nie kręci (ni w lewo ni w prawo !!!). Czy tak to ma być czy...może

są uszkodzone?? Jeżeli ktos ma jakiś patent jak się tym obsługiwać to prosiłbym o

radę...Pytam bo dopiero kupiłem to cudo i nie mam pojęcia co z czym się je.....

Pozdrawiam i dzięki

po lewej stronie pomiędzy drzwiami kierowcy a kolumną kierownicy znajdziesz el. regulację kąta świateł oraz owe strerowanie lusterkami. będzie taki podłużny przycisk oraz taka gałka nad nim. najp[ier naciskasz na ten przysk z lewej badz prawej jego strony (wybrałeś lewe lub prawe lusterko) a potem tą galka przekręcasz w górę, dół, lewo bądz prawo :) to wszystko .

1. Przełacznik służy do wyboru lusterka (lewe lub prawe), które zamierzasz ustawiać - wiec wciskasz np. R (prawa strona)

2. Gałką nie kręcisz tylko "przechylasz" w 4 strony świata (podobnie jak joystickiem komputerowym) - i od razu widzisz efekt w postac ruchu wkładu w lusterku...czyli pamiętaj tylko ją przechylasz - ale nie kręcisz, tylko "Wyprowadzasz zee stany równowagi" leeko ją odginając... (Uwaga - nie kojarzę, ale chyba trzeba przekręcić kluczy w pozycję ACC lub ON).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...