Gość massma Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 prosze mi przetłumaczyć kody z angielskiego na polski jakich urządzeń dotyczą 11 Camshaft Position Sensor (CMPS) (PUMP) 12 Mass Air Flow Sensor (MAFS) 13 Engine Coolant Temperature (ECT) Sensor 14 Vehicle Speed Sensor (VSS) 15 Control Sleeve Position Sensor (CSPS) 17 Adjustment Resistor 18, 22, 25 Electric Governor 21 Injection Timing Control Valve 23 Accelerator Switch (F/C) 27, 31 Engine Control Module (ECM)-ECCS-D Control Module 28 Cooling Fan (Overheat) 34 Needle Lift Sensor (NLS) 36, 37, 38 Fuel Cut Solenoid Valve 42 Fuel Temperature Sensor (FTS) 43 Accelerator Position Sensor 47 Crankshaft Position Sensor (TDC) 48 Governor Cut Circuit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 11 czujnik polozenia walu korbowego 12 przeplywomierz 13 czujnik temperatury cieczy chlodzacej 14 czujnik predkosci 15 ??? 17 potencjometr (ale od czego to nie wiem) 18,22,25 ??? 21 zawor regulujacy czas wtrysku 23 przelacznik przyspieszenia (ale czego to nie wiem ) 27,31 sterownik silnika 28 wentylator chlodnicy (przegrzanie) - wiec pewnie wywala blad jak przegrzejesz silnik 34 ??? 36,37,38 zawor odcinajacy paliwo 42 czujnik temp paliwa 43 czujnik polozenia przepustnicy 47 czujnik polozenia walu korbowego 48 ??? mam nadzieje ze sie cos rozjasni, tlumaczylem doslownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość massma Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 ok. dzięki ale najbardziej mio zależy na 18 , 34 bo mi takie błędy pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yello5 Opublikowano 6 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2006 18 – Ja mam ten sam problem :sad: leży on w pompie a dokładnie w jej elektronice. Chodzi o jakiś czujnik dawki czy coś takiego. Pojawia się, kiedy na zimnym silniku zaczniesz nim hamować ( auto na biegu i zdejmiesz nogę z gazu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 ok. dzięki ale najbardziej mio zależy na 18 , 34 bo mi takie błędy pokazuje 18 - Błąd elektrozaworu w pompie wtryskowej 34 - Błąd czujnika na pierwszym wtrysku Te błędy są ze sobą ściśle powiązane. Czujnik na pierwszym wtrysku steruje elektrozaworem w pompie (tak mi się przynajmniej wydaje). U mnie też błyskało te kody, a nie miałem nic uszkodzonego. Problem był ze złym ustawieniem pompy wtryskowej. Po wizycie u pompiarza jak ręką odjął. Aha u mnie świecił się jeszcze przy tym Check engin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna_h Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 :one: 17 -potencjomert pedału gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Błąd potencjometra pedału gazu to raczej kod 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.