Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wilgoć i zapach z nawiewów, ale nie po włączeniu klimy.....

Gość adalbert
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tylko po WYŁĄCZENIU !!!!

Rozmawiałem z odgrzybiaczami i powiedzieli, że dość dziwne, bo zazwyczaj zapach idzie po włączeniu. Sprawdziłem odpływ - drożny. Filtr nowy, a jak poużywam sobie klimy i ją wyłącze to do środka leci DUŻO wilgoci i zapachu nie zgniłego ale takiego nieprzyjemnego ja z mokrej ale jeszcze nie podgnitej szmaty :) Klima odgrzybiona z jakiś miesiąc temu. Co jeszcze sprawdzić ???

Przejrzałem tamten temat i niestety oprócz potwierdzenia że takie zjawisko ma miejsce, jak zapach z nawiewów i jego przyczyny, nie ma nic o tym, jak temu zaradzić ! Co z tego że klima jest odgrzybiona jeżeli i tak jest zaduch po wyłączeniu, może trzeba jednak coś dodatkowo przeczyścić jakiś odpływ, albo coś innego? U mnie z przegrody , jak klima jest załączona, leci woda czyli jest przepływ, ale może gdzieś jeszcze powiniennem sprawdzić drożność?

u mnie to samo ale nie śmierdzi tylko pachnie :D dość często a nawet bardzo często odgrzybiam zwykłem prostym i tanim preparatem o ładnym zapachu :)

cześć,

miałem to samo i mam nadzieje, że teraz się skończy. Pojechałem do gościa, który się chyba na tym zna. Zrobił odgrzybienie, ale nie tak jak robili to spece do tej pory, czy wsadzenie końcówki dyszy z preparatem tylko do nawiewu w konsoli, ale również (nie wiem dokładnie gdzie) w miejsce gdzie znajduje się kabinowy filtr powietrza (trzeba wyjąć schowek przed pasażerem). Po kilku dniach nic nie czuję, więc chyba pomogło.

Pozdrawiam, Bartek

• 3 tygodnie później...

No i ciekaw jestem pomogło ?? Bo mnie też tak gość uczynił i stało się:

Śmierdzi o poranku jak ruszam (gdy jest choć odrobine wilgotno) dzień wcześniej klimy nie włączałem, klimię odgrzybiałem jakieś 3 tyg temu.

Śmerdzi gdy właczam i wyłaczam klimę

Jakiś koszmar :evil: ... odpływ normalnie działa (znaczy kapie sobie sprawnie) sam nie wiem co robić !! Do tej pory było ciepło więc otwierałem okno ale teraz ... brrr już mi sie zimno robi

Niewiem Panowie jak w N15 ale przypominam Wam że niektórzy odgrzybiając sobie sami klime w N16 zalali i spalili sobie radio :!: :x

Ja robiłem w n16 i wszystko działa, trzeba to robić z wyczuciem i na wszelki wypadek przy wyłączonym radiu. Lepiej zabieg powtórzyć niż przesadzić z ilością środka bo fakt były głosy, że były straty :( .

cześć,

pytacie, więc odpowiadam - tym razem wreszcie ktoś zrobił to porządnie. Nic nie śmierdzi, a nawet, powiedziałbym, że pachnie (wygląda na to, że użyty preparat miał w sobie dodatkowy, delikatny zapach, który cały czas jest jeszcze ciut odczuwalny). Tak więc polecam. Jeśli jesteście z okolic Trójmiasta warto tam zajrzeć: Auto-Klimat, Gdynia, ul. Tatrzańska 8A.

Pozrawiam, Bartek