Gość ConectA Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam !!! Mam problem i juz nie wiem zupelnie jak mam go rozwiazać. Wiec tak mam radyjko JVC i podłączyłem je do mojego słoneczka. Gra świetnie tylko jeden minus jak sobie zaprogramuje stacje radiowe i po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki resetują się wszystkie ustawienia. Mam masę z anteny plus podłączony i zostaje jeszcze jeden kabelek wolny ale zdaję m isie ze jest to masa ale nie moge jej podłączyc do radia jako mase bo mi wywala bezpieczniki od swiatel. i teraz moje pytanie gdzie do jasnej ciasnej podłączyć ten kabelek podtrzymujący napięcie radia tak zeby zapamiętywał stacje i sie nie resetował ???błagam POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 na moje to powinno być tak masa na stałe jeden plus za stacyjką drugi na stałe i bedzie git :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 tez taki mądry jestem tylko ja nie wiem gdzie jest kabel od podtrzymania napięcia ???? mam plus oraz minus (chociaz tego minusa nie uzywam) ale nie wiem gdzie jest to cholerne podtrzymanie napiecia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 do aku podłącz i bedziesz miał podtrzymanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 a jezeli podłącze prosto do akumulatora to podtrzymanie napiecia to potem nie bede mial jakis przebitek na radio ??? nie pojdzie mi radio od skoku jakiegos napiecia albo cos ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sparrow Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Witam W moim słoneczku zasilanie RO podłączone jest w ten sposób że: - masa wiadomo; - pamięć i zasilanie skręcone razem połączone z "+" na którym mam bezprzerwy napięcie; Działa poprawnie! RO działa bez kluczyka. (Rada mojego znajomego:"najlepiej by było gdyby radio było zasilane bezpośrednio z akumulatora przez odpowiedni bezpiecznik w zależnosci od mocy odbiornika i odpowiedniego przewodu(przekrój);( mniejszy spadek napięcia -> lepsza sprawność)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 no ja tez tak podłączyłem do jakiegos kabla gdzie jakos to radio dziala ale tylko po przekreceniu kluczyka jutro jak pojde to poszukam innych kabli moze mi gdzies spadł do srodka i wtedy sporobuje cos pokombinowac ogolnie to nie mogfe znalesc kabelka z podtrzymaniem napiecia a jak nie znajde to kabelek i bezposrednio z aku nie chodzi mi o to zeby radio gralo bez przekrecania kluczyka tylko zeby nie tracilo pamieci pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 orginalnie radio powinno grać poza kluczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 z tym ze jest mały minus nie bylo orginalnego radia :)ale dzisiaj ide wszystko dokladnie zbadac i mam nadzieje ze mi sie uda załatwić ta sprawe pozdroooo jak załatwie to to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 pamiec podepnij pod akuumlator a + przez stacyjke lesli nie chcesz zeyb ci gralo jak wyciagniesz kluczyk. a jak chesz to poskrecaj razem daj pod aku. i gotowe . z radjem nic sie nie stanie. napiecie nie bedzie skakac bo niby z jakiej racji a od pradu masz bezpiecznik w radyjku. i koniec. szkoda debaty;] ps. osobiscie od zawsze spinalem zasilanie i pamiec razem ;] a plusy sa takie ze eliminujesz wszelkie zaklucenia podlaczajac prosto z aku. (stare lub slabiej jakosci radyjka potrafily "brzeczec" proporcjonalnie do dodawania gazu przez zaklucenia hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 właśnie wróciłem z garażu i powiem co zrobiłem:) Wiec tak doszedłem juz co i jak i teraz radyjko juz ma pamięć bo znalazłem jeszcze jeden przewód który był bezpośrednio z akumulatora. Wszystko podłączyłem i raadyjko wszystko pamięta teraz. Następne to sobie wszystko ładnie uporządkowałem jezeli chodzi o głośniki bo miałem pomieszane kable i nie moglem ustawic np. zeby grały same tyly albo sama prawa strona teraz juz wsyzstko pieknie pyka Natomiast dziwna sprawa bo tak jezeli podlacze stare radyjko na kasety grundika to mozna go wlaczyc bez przekrecania kluczyka ale jezeli podlacze JVC to nie bardzo da rade ale nie o to mi chodzilo wazne ze stacje nie uciekaja. ale jak mowiles WSZOK zrobie tak ze pod ten +12v prosto z akumulatora podlacze i + i pamięć mysle ze wtedy radyjko zacznie grac bez potrzeby przekrecania kluczyka pozdroo i dzieki jeszcze raz za tak szybkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi