Gość Bartecki Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 witam Panowie. Dziś byłem na wywarzaniu opon i jak autko było podniesione oglądałem sobie cały wylot .... i generalnie wygląda na to ze nie mam katalizatora.. jest złącze elastyczne, tłumik środkowy - tłumik końcowy wszystko oryginalne czy te silniki miały kata ??? pozdr BF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobtrebor Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 mój Sunny 1,7 D z 1987 miał, to chyba obecny też ma :roll: ale nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Z tego co mi wiadomo katalizatora niema :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Jestem zapewne laikiem w mechanice ale katalizator w dieslu?? Nie słyszałem jeszcze o czymś takim. Ale tak jak wspomniałem mogę się nie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kania Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Z tego co się orientuje w silnikach CD nie ma katalizatora- zobacz manual FE-11. PS. jasne że w nowych dieslach są katalizatory, niektóre nawet z systemami dopalania sadzy np.D4D Toyoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 jasne że w nowych dieslach są katalizatory, niektóre nawet z systemami dopalania sadzy np.D4D Toyoty. To w takim razie sorki, jak mówiłem nie znam się zbytnio na mechanice samochodowej - a tym bardziej na rozwiązaniach w nowych dieslach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.