Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

upiększenie N16 w środku

Gość tropikey
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

po zakończonym leasingu i wykupieniu samochodu postanowiłem go zatrzymać i przyszło mi do głowy, żeby może co nieco upiększyć szare, bądź co bądź wnętrze mojej Almery (2003 r.). W zasadzie, powinienem może pytać o to w dziale Tuning, ale nie chodzi mi o zbyt drastyczne zmiany, a jedynie o jakieś drobnostki. Tak więc zapytam tutaj:

1/ czy ktoś z was kupił do swojej n16 pokrowce na siedzenia? Czy na fotele z bocznymi poduszkami można dostać pokrowce? Czy jesteście zadowoleni z wyniku optycznego? Gdzie kupowaliście ten towar?

2/ czy znacie miejsca, gdzie można obszyć skórą kierownicę w n16? A może lepiej kupić skórzaną nakładkę?

3/ czy ktoś z was zamontował sobie naklejki ozdobne na konsolę i inne elementy wewnętrzne? Gdzie można takie kupić? No i czy wogóle warto?

4/ czy znacie sposób na wyciszenie wnetrza n16. Słyszałem, że można zastosować jakieś maty wygłuszajace.

Uff, to na razie wszystko. Mam nadzieję, że nie zamęczyłem pytaniami ;)

Z góry dziękuję za odpowiedzi...

Pozdrawiam,

Bartek

Pokrowce na fotele możesz zawsze załorzyć lecz wtedy poduszki boczne są nieużyteczne. Więc wybieraj.

Na kierownicę lepiej założyć skórzane nakładki bo tańsze i mniej kłopotu ze ściągnięciem kierownicy.

Jestem przeciwnikiem ozdabiania wnętrza naklejkami.

Wyciszyć wnętrze? Mam benzynę więc nie widzę takiej potrzeby. A dieslem nie jeżdziłem więc nie wiem jak jest głośno. :)

W Krakowie są dziesiątki miejsc w których można dostać pokrowce przystosowane do bocznych poduszek. W Trojmieście też na pewno nie będziesz miał z tym problemu. Nie sprawdzałem w ASO, ale inni producenci na pewno naszyli tego w cholerę. Popytaj w sklepach motoryzacyjnych lub na allegro.

Pozdrawiam

Pokrowce na fotele możesz zawsze załorzyć lecz wtedy poduszki boczne są nieużyteczne. Więc wybieraj.

ale słyszałem, że są pokrowce specjalnie przygotowane na siedzenia z bocznymi poduszkami...

Najlepiej wybrać "półpokrowce" - trochę więcej zakrywają niż koszulki, ale bok fotela jest odsłonięty.

Co do kierownicy - nakładka za 30 zł z allegro, jeśli dobrze zasznurowana - wygląda całkiem nieźle. Ale roboty z tym sporo.

dzieki za radę,

też właśnie dzisiaj zwróciłem uwagę na te dwie opcje. Muszę o tym pomyśleć. Z drugiej strony, znalazłem w inetrnecie informację, że w Gdyni jest zakład, który zajmuje się tapicerką samochodową (w bok od Wielkopolskiej, chyba "Auto-Tapicer). Jesteś z Gdyni, może słyszałeś coś o tym zakładzie?

Pozdrawiam, Bartek

Z tymi pokrowcami to jest tak: Do poduszek bocznych muszą być specjalne i... od razu oczywiście droższe... Poza tym tylna kanapa jest dzielona i też trzeba dopłacicć za taki komplet.

Osobiście sam szukam pokrowców. Jak goście słyszeli ze Almera, boczne poduchy, kanapa z tyłu dzielona, to od razu wiecej spiewali...

Ale nawet w zwykłym hipermarkecie znajdziecie pokrowce do wózków z air bagami bocznymi. Innych podobno ze wzgledów bezpieczeństwa nie można montowac. na opakowaniach pokrowców wyraxnie pisze: nadaje się do poduszek bocznych lub: nie wolno stosowac przy poduszkach bocznych.

pzdr.

Ja tam kupilem zwykłe "koszulki" na siedzenia. jest to najprostrzy sposób. Na tylną kanape też zarzuciłem taką koszulke. No ale niestety przez to nie moge dzielić kanapy :cry: no ale coś za coś. Wygląda całkiem spoko. Taki komplet w markecie można łyknąć za kilkadziesią zł.

Pozdro

Używałem tych koszulek przez kilka latek w innych samochodach i jest jeden problem. Jak je później zdejmujesz, to się okazuje, że siedzenia są poplamione, bo materiał koszulek jest cieniutki i w zasadzie wszystko przepuszcza - pot, kurz itp. Czyli tapicerka i tak do prania, więc po co jakiekolwiek pokrowce... A te z lepszego materiału niestety co najmniej za 100 + kilkadziesiąt złociszy...

Pzdr.

odnośnie pokrowców to u mnie w firmie można dokupic takowe robione do konkretnego modelu (poduchy boczne, lędzwie, zagłówki, dzielony tył) za 300pln i jest nawet pare wzorów:) a jesli chodzi o naklejki to sugeruje TUNING na przednią szybe laugh.gif

dzieki za radę,

też właśnie dzisiaj zwróciłem uwagę na te dwie opcje. Muszę o tym pomyśleć. Z drugiej strony, znalazłem w inetrnecie informację, że w Gdyni jest zakład, który zajmuje się tapicerką samochodową (w bok od Wielkopolskiej, chyba "Auto-Tapicer). Jesteś z Gdyni, może słyszałeś coś o tym zakładzie?

Pozdrawiam, Bartek

Kiedyś szyłem u niego pokrowce (to było już jakie 8 lat temu do Sunny N14), facet szyje pierwsza klasa. Pokrowce nie marszczyły się i wyglądały bardzo fajnie.

Znajduje sie na ul. Łowickiej w bok od Wilekopolskiej czyli na pewno ten sam.

Boze. Same dobre rady... :P zaloz pokrowce nadkladeke na kierownice, napis taxi na bok i git.

Twoj samochod niejako reprezentuje ciebie. Lepiej pozbierac pare zlotych i cos pozmieniac a nie bawic sie w tandete. 200 zł obszycie skora kierownicy, 2500 fotele + boczki. Za 2700 bedziesz mial wnetrze jak w merolu. Polecam z "tanich" rzeczy jedynie pierscienie na zegary, troche cierpliwosci i INSTRUKCJA i fajnie to wyglada na koniec.

" ale nie chodzi mi o zbyt drastyczne zmiany" sugeruje, że gość wyrósł z płyt cd pod lusterkiem i podobnego "tuningu" więc pokrowce i nakładka na kierownicę dla wygody są jak najbardziej na miejscu.

Sam sobie to założyłem i jakoś nie czuję się jak złotówa, a do głowy by mi nie przyszło wywalić 1/4 niejednokrotnie wartości auta na obszycie siedzeń, aby "mial wnetrze jak w merolu" lub prawie ... co jak mówią jednak robi różnicę.