Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

slabo pali silnik

Gość GRANIT

Rekomendowane odpowiedzi

witam !

mam pewien chyba problem bo zbliza sie zima i nie wiem co robic , a mianowicie , moja almera 2,2 TDi 16 V 2001 r. slabo mi pali kiedy jest troche chlodniej na dworzu tzn jak temp spadla pewnego ranka do 7 st. to chyba z 5-6 razy silnik zakrecil zanim silnik zostal odpalony , wczesniej oczywiscie pojawil sie bialy dymek , silnik po odpaleniu chodzi rowno , co jest grane , czy to swiece zarowe , czy moze nie trzyma cisnienia .... co jest ??

pzdr

[ Dodano: Wto 10 Paź, 2006 20:49 ]

... i jak ? zadnych diagnoz ...

sprawdz akumulator(chyba że kręci bez problemu rozrusznikiem), sprawdz swiece(jak były wynieniane daawno to wymień je) sprawdz też przewody moze to też być wina jakiegos lipnego paliwa - sprawdz-wymień filtr paliwa, sprawdz-wymień filtr powietrza - chyba że wszystkie filtry były niedawno zmieniane

W pierwszej kolejności filtry i świece. Potem przewody wysokiego napięcia (czy oby nie są spękane) Jeśli to nie poskutkuje to sprawdź ustawienie zapłonu w warsztacie choć jest to ostateczność.

przecież to diesel

... z rzeczy ktore wymieniliscie do sprawdzenia pozostaly mi tylko swiece zarowe , a zauwazylem taka ciekawa rzecz , ze im chodniej , tym swiece dluzej sie nagrzewaj i silnik pali lepiej :-) , ale i tak trzeba swiece sprawdzic ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...