Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kasowanie kontrolki poduszki powietrznej

patrykr1

Rekomendowane odpowiedzi

przegladajac posty nic takiego nie znalazlem wiec teraz sam to opisze jak skasowac migajaca lampke poduszek powietrznych!! dotyczy almery n16!

wlanczacie zaplon czyli przekrecacie kluczyk, w momencie kiedy lampka poduszek zgasnie(dokladnie w tym momencie) wylanczacie zaplon na pare sekund a nastepnie ponownie wlanczacie zaplon i w momencie zgasniecia lampki poduszek wylanczacie zaplon!! ta czynnosc nalezy kilka razy powtorzyc!! nie wiem ile!! u mnie wkazdym razie lampka juz nie swieci!!! zaoszczedzilem 220zl!!! bo tyle chcial serwis w szczecinie za skasowanie poduszek!!

Przestała mrugać bo pewnie spaliłeś żaróweczkę tym "pstrykaniem" zapłonem :D

A tak na poważnie to opis jak dla mnie strasznie "pokrętny" i wątpię aby był skuteczny - no ale nie mnie to oceniać.

migala bo bylo odlaczone siedzenie!!

co w tym zawilego??? wlaczyc i wylaczyc zaplon w momencie zgasniecia lampki poduszek!! jak to jest zbyt zawile to sory ale jakie ty masz IQ?!

• 5 lat później...

Procedura ta dotyczy większości starszych nissanów. Przekręcamy kluczyk i czekamy do pierwszego mignięcia kontrolki i następnie wyłączamy stacyjkę. Te czynności powtórzyć 3 krotnie a za czwartym razem normalnie odpalamy.Ważne jest aby kontrolka mignęła tylko raz. Jeśli po tych czynnościach dalej mruga wszystko powtórzyć.Procedura stosowana w serwisach. :wave:

- szybkie miganie kontrolki poduszki-więcej niż 1 błąd

- wolne miganie kontrolki poduszki-1błąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...