Gość marcin1171 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Witam. Od ok 3 tyg. jestem szczęśliwym posiadaczem sunny N14 z silnikiem 1.4 na wtrysku. Mam jednak z nim drobny problem mianowicie tuż po uruchomieniu nie ma wolnych obrotów tzn. oscylują ok. 500-600 obrotów lub gaśnie. Objawy są takie same na gazie i na benzynie. Natomiast jak już się rozgrzeje to chodzi ok ( choć czasami zdarza mu się "gubić" obroty nawet jak jest rozgrzany ) przyspiesza normalnie na gazie natomiast na benzynie nie chce wchodzić w obroty tzn jeśli naprawdę delikatnie wcisnę gaz to jakoś jedzie natomiast normalne wciśnięcie gazu powoduje dławienie. Czy ktoś z was miał może podobne objawy w sunnym na wtrysku ? Dodam tylko że wymienione są filtry paliwa i powietrza oraz świece i przewody. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 radze wyczyścić przepustnice :] troszke benzynki ekstrakcyjnej szmatka pędzelek i powinno pomóc :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1171 Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Może się mylę ale gdyby była to wina przepustnicy to problem z dławieniem przy dodawaniu gazu byłby i na benzynie i na gazie a problem z dławieniem mam tylko na benzynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 nie koniecznie na gazie możesz miec ustawioną bogatszą mieszanke i wtedy autko będzie trzymać obroty. sprubój wyczyścić przepustnice napewno nie zaszkodzi a często pomaga jeśli to nie pomoże to ściągni kleme (-) na akumulatorze na 5 minut i potem troche pojeźdz na benzynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1171 Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 W środę będę miał trochę wolnego czasu i spróbuję z tą benzynką, szmatką itd. Napiszę jakie będą rezultaty. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniellus Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Miałem podobnie w Primerze i właśnie był to problem z przepustnicą z tym że gasł bez względu na to jaką miał temp. przepustnica i krokowiec wyczyszczone i problem minął. Brakuje mi tylko ssania ale to inna bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1171 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Wyczyściłem przepustnicę i teraz obroty po odpaleniu są dobre jednak tak jak było przed czyszczeniem czasami gubi obroty jak jest rozgrzany i nadal niechce zimny odpalać na benzynie. Jak już rozgrzeję silnik i przełączę na benzynę to chodzi ale przy próbie dodania gazu dławi się ale jeśli naprawdę powoli zwiększam obroty to po przekroczeniu 2000-2500 obr. normalnie reaguje na wciśnięcie gazu. Problem ma z obrotami od 1000 do 2000-2500 obr. . Jutro posprawdzam czujniki i napiszę co udało mi się ustalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.