nosek Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Witam, Czy jest możliwość zamiany oryginalnych żarówek z tyłu na LED (np.takiego typu)? Czy ktoś już tego próbował? Jaki efekt? pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Zależy co kto lubi. One będą świecić punktowo , nie odbijają się od odblasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 slyszalem taka opcję ze jak wkladasz diody LED to ścinasz im główkę (albo pilujesz) i podobno daja rozproszone swiatlo... ale ile w tym prawdy to nie wiem // zawsze mozesz zmienic zarówki na jakies barwione - niestyty potrafia szybko wypalac kolor i swieca z lekka poswiata - do k11 zakladalem niebieskie - caly czas na swiatlach i po 2 tygodniach juz nie byly takie ladne... ale brat zalozyl czerwone i jemu jakos dlugo na czerwono swiecily... z tym ze w k11 bylo malo roboty z tym 15 min i wszystko powymienieniane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Jeśli chodzi o żarówki gotowe to lepszym rozwiązaniem są takie: http://www.allegro.pl/item130513047_zarowk...nal_tanio_.html świecą na szkło i na boki co daje efekt że świeci zała lampa a nie punkt. A jeśl chodzi o szlifowanie Diód to najlepiej tak: http://www.allegro.pl/item132863611_zarowk..._green_w5w.html. Wiązka światła odbija sie od powierzchni stożkowej i świeci na boki. Tych drugich używam w zegarach i świecą naprawdę ładnie i równomiernie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 zarowki led maja jeden plus ,,,niezmieniaja i niewyblekaja kolory ,,jak w zwyklej zarowce danego koloru....tu mam fote niebieskich led ... troche niezabardzo jakosc ,,, :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafs Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja zamiast przednich pozycyjnych włożyłem sobie małe jednopunktowe LEDy w kolorze białym. Ta biel ledów jest idealnie czysta, wieć w zestawieniu z zółtawą poświatą H7 wyglada nawet niebieskawo. Próbowałem tych z alllegro tylnych wiązanek/bukietów diód LED, ale jakoś chałowo to działało - miałem wrażenie, że świci za słabo. Wywaliłem, bo bałem się akcji, że jak ktoś wjedzie mi w tyłek, to potem powie, że mam światła nielegalne i bedzie moja wina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.