Gość Cubee Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam. Szukałem takiego tematu ale nie mogłem znaleźć identycznego. Moim problemem jest to iż moja Primera 1.6 nie odpala na gazie, ale tylko za pierwszym razem. Polega to na tym, że przy pierwszym odpaleniu w dzień, nawet jak silnik jest rozgrzany nie przełączy sie na gaz - silnik od razu gaśnie. Da sie przełączyć na gaz jak silnik sie wyłączy, troche odczeka i później przechodzi na gaz. Do końca dnia na gaz już sie ślicznie przełącza, bez problemów. Wstane rano i znowu musze robić takie kombinacje bo znowu nie przełączy sie. POMÓŻCIE !!! Będę szczęśliwi za porady co to może być Bo byłem w zakładzie gdzie robili mi gaz i powiedzieli ze to wina regulacji mieszanki i starych świec, więc zostało to naprawione i nadal dalej ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Jeśli wymieniłeś świece, a samochód ma nadal ten feler, to męcz gazowników, albo idź do innego zakładu. Oni powinni wyregulować skład mieszanki w oparciu o analizator spalin. A swoją drogę ogłosiłeś samochód w dziale sprzedaży i nie wspomniałeś, że jest z nim jakiś problem. Liczysz, że uda Ci się usunąć problem zanim znajdzie się kupiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cubee Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Samochód był już wyregulowany byłem dzisiaj w innym zakładzie i pan powiedział, że problem jest z kabelkami albo wtyczką która jest odpowiedzialna za przełączanie. Podobno pod wpływem temperatry jak już sie rozgrzeje i jak raz sie przełączy to już później działa.. pan "gazownik" mówił, że problemem jest że nie styka lub jest zaśniedziała. Nie wspomniałem, że jest problem bo staram sie go szybko usunąć. A tak to samochód chodzi bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Kolega mial to samo i okazalo sie ze bezpiecznik byl caly zasniedziely. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Oni powinni wyregulować skład mieszanki w oparciu o analizator spalin.koles u ktorego zakladalem tak wlasnie wyregulowal.. auto gaslo przy przelaczaniu bylo mulotwate itp... wyregulowal jego syn od razu mam inne auto na gazie walic spaliny ma jechac :> hehe ja za to miale mtak ze nie odpalal na benzynie tylko na automacie... wina lezala po sttronie kompa cos tam z emulatorami wtryskiwaczy bylo nie tak w kompie wymienili i smiga:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cubee Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Kolega mial to samo i okazalo sie ze bezpiecznik byl caly zasniedziely. Można wiedzieć jaki bezpiecznik ? to bym go z chęcią wymienił.. bądź wyczyścił z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 On ma bezpiecznik gdzies przy kompie od gazu. Chyba ze masz pierwsza gen. to takiego nie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 gdzies przy kompie od gazudokladnie na wiazce kabli zaraz kolo kompa ja mam 2 bezpieczniki jeden 15 drugi 20 O_o czy jakos tak ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cubee Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Dzięki dzięki jutro otworze maske i zobacze jak to u mnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drzazgas Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 walic spaliny ma jechac Tu masz rację byłem kiedyś na wymianie filtra podłączyli auto pod komputer i tam ustawiali spaliny i nie wiem co jeszcze ale było tak,że opuściłem warsztat gdzie robili mi przegląd gazu, i po25 kilometrach na wolnych obrotach zgasł mówię co jest byłem na przeglądzie i regulacji,otworzyłem maskę brat za kółko i trochę pokręciłem przy mikserze i działa od tej pory normalnie. Nie wiem jak oni to wyregulowali :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 na przeglądzie i regulacji,otworzyłem maskę brat za kółko i trochę pokręciłem przy mikserze i działa od tej pory normalnie. Nie wiem jak oni to wyregulowali wlasnie oni reguluja w oparciu o analize spalin... a wiekszosc userow ma to w d... i potem sami doklrecaja zalezy na mocy a nie ma ekologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 aż człowieka skręca jak widzi coś takiego walic spaliny ma jechac chciałbym tylko zamknąć takiego kolesia ze swoim ukochanym autkiem w garażu i odpalić silnik : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 hciałbym tylko zamknąć takiego kolesia ze swoim ukochanym autkiem w garażu i odpalić silniklol :F pewnie zaraz napsizesz ze masz super wech i czujesz kazde zanieczytszczenie mi z wydechu leci bialby dymek o nawet dosc przyjemnym zapachu :] wiec nie ma zle D: zreszta takie oszukwanie to nic w porownaniu do np. Jelczy czy starow sprzed 40 at ktore jak docisna gazu to robia zaslone dymna:] i takie juz nie powinny jezdzic:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 to już nawet nie chodzi o węch naprawiam takie autka na co dzień i wystarczy że CO jest powyżej 3% a żeby za 10 minut osobik miał bule głowy a po 20 min rzygał jak kot. paru kolesi tak załatwiłem już odechciało sie im sportowej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 moim zdaniem trzeba sprawdzić ewentualnie wymienić elektrozawór gazowy - może sie wiesza na zimno i nie otwiera dopływu gazu. jak popstrykasz kilka razy to może zadziała i jak już przepchnie dźwigienkę gaz to pozostaje otwarty. Do wymiany cewka elektrozaworu, lub do czyszczenia elektrozawór lub całość do wymiany - to nie kosztuje dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi