Gość render Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Witam ,moje pytanie jest może banalne ale podpowiedzcie mi prosze czy w swoich N15 (ja mam 1,4 z 96r) macie kontrolke akumulatora na desce rozdzielczej.Bo u mnie nic takiego sie nie swieci i nie wiem czy mi żaróweczka padła czy nie ma tu czgos takiego.A wydaje mi sie ze powinno byc.Nawet w maluchu jest!!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Ja mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość render Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 A powiedział bys po której stonie i miedzy jakimi kontrolkami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Przed chwilą sprawdziłem jest po prawej stronie na samym dole pod kontrolką otwartych dzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Sprawdź żarówkę, ale niestety trzeba wyjąć całe zegary..... POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość render Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 A duyo y tzm robotz bo jak tak to chzba dam sobie spokj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 11 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2006 Poczytaj to http://www.nissanklub.pl/zrob_sam.php?pid=...id=3&tid=46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faraonpoland Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Nawet maluch mial kontrolke :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość render Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Witam, Sprawdziłem dziś żaróweczkę w desce (przełożyłem dobrą żarówke od rezerwy paliwa)i dalej nic. Co dalej?Ma ktos jakieś pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Regulator w alternatorze trzeba sprawdzic bo on steruje ta kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Sprawdź ile V daje alternator......musi być w przedziale 13.8-14.4V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość render Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Odzyt z voltomierza to ok13V.A gdzie ta kontrolka w alternatorze?? Czy moze dlatego pada mi akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 voltomierza to ok13V. Czy sprawdzałeś to na pracującym silniku.......? Jeśli tak, to za mało.Sprawdź przewody przy alternatorze(w szczególności masowy),i szczotki w alternatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Mam nadzieję, że kontrolkę braku ładowania akumulatora sprawdzałeś tylko po przekręceniu kluczyka, a przed uruchomieniem silnika, bo potem oczywiście powinna zgasnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość render Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Oczywicie ze sprawdziłem tylko przy przereceniu kluczyka i dalej nic.Dzis wymieniłem akumualator.Dałem 44A/h. przy silniku 1.4 mysle ze to wystarczy.I zobaczymy co dalej bedzie.Najwyzej nie bedzie działać ta kontrolka Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas.nis Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Witam. Dałem 44A/h. przy silniku 1.4 mysle ze to wystarczy Producent zaleca aku. o pojemności 60a/h. Aku. 44 a/h może być za często przeładowywany co doprowadzi do szybszego zużycia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Witam.Dałem 44A/h. przy silniku 1.4 mysle ze to wystarczy Producent zaleca aku. o pojemności 60a/h. Aku. 44 a/h może być za często przeładowywany co doprowadzi do szybszego zużycia go. trochę dużo ,63a/h. to do diesla sie wkłada,ale jak zaleca to tak ma być.A co do kontrolki to miałem podobny przypadek w asterce,winne były zanieczyszczone diody w alternatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Kontrolkę mam. Akumulator wymieniłem w ub roku na Centra PLUS 60Ah. Poprzedni Panasonic też miał taką pojemność ale po 9 latach i pierwszej prawdziwej zimie odmówił współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Zgadza się aku do N15 ma pojemność 61Ah. Tak w każdym razie twierdziło ASO, a na wszelki wypadek zadzwoniłem do kilku w różnych miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi