Gość Radecki Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Jakbym dopadł to bym chyba ubił na miejscu :evil: Dziś rano śpisząc na uczelnie jaka mnie spotkała niespodzianka??? Ktoś sobie przywłaszczył moje lusterka, kierunki i halogeny!! Dosłownie jakbym dopadł typa to bym zajeba....ł!! Oczywiście Policji jeszcze się nie doczekałem, a zgłoszenie było przed 11. :x Jedyny plus że mam AC. I cały dzień do d*py!! Witamy w realiach Polski... wrrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Boli taka bezsilna złość... Jak zgłosisz to z AC, to stracisz trochę zniżki. Policz czy się opłaca. Może lepiej kupić używane na szrocie czy allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radecki Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 troche za póżno na to... już zgłosiłem do agencji i cały czas czekam na naszą "ukochaną" Policje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radecki Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 No ale w Polsce są inne realia. Mieszkałem rok w Irlandii, tam pod domem stoją takie Astony DB9 i jakoś nikt się nie boi... Pomorzany Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gre Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 troche za póżno na to... już zgłosiłem do agencji i cały czas czekam na naszą "ukochaną" Policje :/ możesz odwolać szkode dopóki ci nie wypłacą kasy na konto(do łapki) olej AC kup z włąsnej kieszeni, tak ja robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radecki Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 wiesz, co do zniżek to i tak ich jeszcze nie mam, bo autko mam od miesiąca.. wiec ich nie strace... wiec nie wiem czy to dobry pomysł wywalać kase z własnej kieszeni... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Jak zodzieja bedzie mozna prawnie zaj...ć w własnym samochodzie lub mieszkaniu - wtedy zodziejaszki nie będą tak bezczelni. Kiedyś zrobiłem myk w Toyocie, taki, że chłopakom laptopa i interfejs chyba spaliło jak próbowali swapa ECU zrobić i odjechać. Pocięli mi żyletkami siedzenia, tapicerkę, szkoda, ze jeszcze nie nasr....li na dywaniki i zostawili kartkę - "Ty chu...u - jeszcze Cie dopadniemy", ale przynajmniej nie odjechali, a ich sprzęcik poszedł z dymem... Koszty były duże ale i satysfakcja wielka.... A co do tych cytowanych wyzej gnojków - faktycznie na początek uciąłbym po kciuku i wskazicielu, co by przy sikaniu mieli problemy z trzymaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radecki Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 hehe dobre:) Punkt za pomysłowość.. <ok> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Nie masz zniżek, ale za zgłoszenie szkody w I-szym roku ubezpiecznia nie dostaniesz zniżki na przyszły rok albo wręcz zwyżkę. Sprawdź jak to jest u swojego ubezpieczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 A najgorsze, że ta zwyżka może wynieść nawet 100% stawki podstawowej. Sprawdz ogólne warunki ubezpieczenia - musiałes dostac przy podpisywaniu umowy. Jak nie masz, to wez od nich i przejrzyj. Przewaznie z AC zdecydowanie się nie opłaca przy takich duperelach. Mozna zwyzke oczywiscie obejsc - nastepnym razem przy ubezpieczaniu idzeisz do nastepnego ubezpieczyciela i nie mowisz mu o szkodzie Ale mogą wnikac... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Teraz chyba każda firma żąda od poprzedniego ubezpieczyciela zaświadczenia o bezszkodowości (ja już 3 lata temu musiałem taki okazać jak się przenosiłem z tego złodziejskiego PZU do Warty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Być może jest jak mowisz qwasar, ze wszyscy żądają zaświadczenia. Chociaż do niedawna Samopomoc nie żądała. Oni wiedzą, że zarabiają tylko na takich kierowcach, którzy gdzie indziej nie mają szans... Ale może się coś ostatnio zmieniło.Coraz więcej samochodów = coraz więcej niedzielnych kierowców, w efekcie może i im się odmieniła praktyka A poza tym takie ubezpieczalnie miały fatalne warunki na AC - w zasadzie w ogóle nieopłacalne. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radecki Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Witam spowrotem w końcu odebrałem moją almerke po dwóch prawie tygodniach rozłąki Autko jest jak nowe. Stalo tydzien w serwisie ale opłacało się. Polakierowali mi całą maske i błotnik bo były dwie małe ryski :smile: No i reszte co brakowało wstawili nówki. Wszystko pokryło AC. Fakt, jak sie dowiadywałem to w przyszłym roku AC podniosą mi o około 50%. Ale sądze, ze i tak było warto zgłosić. Pozdro 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Fakt, jak sie dowiadywałem to w przyszłym roku AC podniosą mi o około 50%. :shock: :shock: :shock: paranoja w jakiej firmie jesteś ubezpieczony?? 50% to się dostaje zazwyczaj po 2 szkodzie w tym samym roku :shock: :shock: :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Niekoniecznie. To ile faktycznie zapłacisz w kolejnym roku po zgłoszeniu szkody zależy równiez od tego ile masz zniżek i czy w ogóle je masz. Np. jak nie masz zadnych zniżek, a zgłaszasz szkodę, to według ogólnych warunków ubezpieczenia na kolejny rok dostajesz 100% zwyżki. czyli nawet czasami więcej niż kolega powyżej. Ale to zalezy od firmy i od przyjętych warunków rozliczenia po zgłoszeniu szkód.Nie ma konkretnej reguły. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Niekoniecznie. To ile faktycznie zapłacisz w kolejnym roku po zgłoszeniu szkody zależy równiez od tego ile masz zniżek i czy w ogóle je masz. Np. jak nie masz zadnych zniżek, a zgłaszasz szkodę, to według ogólnych warunków ubezpieczenia na kolejny rok dostajesz 100% zwyżki. czyli nawet czasami więcej niż kolega powyżej. Ale to zalezy od firmy i od przyjętych warunków rozliczenia po zgłoszeniu szkód.Nie ma konkretnej reguły. Pzdr. No coż dodam że jest trocję racji w tym co mówi kolega... zależy to od firmy Ja tak się akurat składa pracuje w firmie ubezpieczeniowej i jeśli się nie ma zniżek to po szkodzie w pierwszym roku ubezpieczenia ma się +30% zwyżki, zatomiast jeśli przyszło się do firmy już z wypracowanymi zniżkami (np. 50%) to po szkodzie traci się jednorazowo 20% Tak więc wybaczcie moje zdziwienie ale jak dla mnie 50% to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 ten temat powinien być w innym wątku ale pewnie go tam wrzucą mi po....li lusterko za używke dałem 250zł i już seidzi namiejscu a auto na strzeżonym trzymam....połaż po dzielnicy i poże namierzysz typów, szukaj na allegro itd. ale najpierw ZGŁOS NA POLICJE!!! żebyś pózniej lipy nie miał, podaj cechy charakterystyczne itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi