Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprzedałem Honde i kupiłem Nissana!!!

Gość przemdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po sprzedaży Hondy i długich poszukiwaniach kupiłem Almere z 2004r silnik 1,5 z przebiegiem 10000 km. Mam gwarancję, którą należy przepisać do 19.X.2007. Auto średnio wyposażone bo wersja visia+, ale...

Czy ktoś zagazował tego typu auto i może sie podzielić spostrzeżeniami? Jakia instalka? Ile pali? Czy gazowanie ma sens?

pozdrawiam,

Przemek

No cześć Przemek a jednak kupiłeś benzyniaka :razz: . No no prawie nówka pochwal się zdjęciami. Ale jak zagazujesz to możliwe że gwarancja może stracić ważność :roll:. A założenie instalacji LPG to jest nadal opłacalne (jak robisz duże przebiegi). A co do firmy instalacji gazowej to koledzy ci podpowiedzą bo tu już były tematy poruszane

zobacz :

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=21673

http://www.nissanklub.pl/forum/viewforum.php?f=48

Czy ktoś zagazował tego typu auto i może sie podzielić spostrzeżeniami? Jakia instalka? Ile pali? Czy gazowanie ma sens?

Ile chcesz robić kilometrów rocznie ? Pamiętaj że każda nawet najlepsza instalka to jednak taka "proteza" dla silnika. Niektórzy oczywiście są zadowoleni ale wystarczy poczytać forum LPG żeby zobaczyć ile jest też problemów z tym. Jakość paliwa generalnie też pozostawia sporo do życzenia i w jakiś sposób przekłada się to na późniejsze usterki/problemy...

Reasumując: jak nie jeździsz dużo - daj sobie spokój z tym LPG :wink:

Co to znaczy ze dalem w tylną część ciała? Czyżby jakis klubowicz ceniłbardziej markę spod znaku H? Szczerze mówiąc H to H. Trzeba się będzie przyzwyczaić. Najgorsza wg mnie jest jakośc plastików Nissana, którą można porównać do fiata. Inaczej się siedzi w tym aucie. Honda lepiej trzymała się drogi i ta zmiana biegów. W Nissanie mam wrazenie jakbym trzymal jakiś cieńki, długi patyk i nim musiał rzucać po całym samochodzi. Biegi mają bardzo długie przełożenia. Na razie to tyle spostrzeżeń. Na plus nissana wyszedł rocznik i przebieg. Za te pieniądze miałbym H z silnikiem o podobnej mocy, ale 3 lata starszą. Niestety jak cczłowiek robi min. 40tys rocznie to trzeba na to zwracać uwagę...

pozdrawiam,

Przemek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...