Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaką wersję wybrac??

Gość Karens
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przymierzam się do kupna Maximy (od 1998 r.). Z wielu modeli upatrzyłem sobie właśnie to auto i innego już nie chcę! Na pewno będzie to auta kupione osobiście przeze mnie w Niemczech (kupowałem już raz w Polsce Nissana Sunny, który miał w tylnych nadkolach 2 metry zwiniętej folii!!). Na pewno będzie też niezwłocznie zagazowane (dowiadywałem się już-koszt instalacji VI generacji BRC 4,500zl). Wiem, że takich postów macie na pęczki, mam jednak nadzieję, że ktoś mi odpowie. Zastanawiam się jaka jest różnica w jeździe między 2,0 a 3,0-obydwa mają po 6 cylindrów, moc jest oczywiście inna ale czy na pewno jest aż taka różnica? Poza tym nie wiem czy w tej cenie (mam do wydania ok. 40 000zl) nie poszukac nowszego modelu, chyba że trafię na wyjątkowo zadbany egzemplarz z lat 1998/1999. Pozostaje jeszcze kwestia skrzyni biegów, jak sprawuje się automat w Maximie, bo z tego co wiem w Niemczech większośc Maxim ma właśnie automaty. Pozdrtawiam!

tak sobie czytam i checi na maximke nabrałem i moze za rok,dwa ale narazie musze sie męczyć z P11 GT która mnie juz powoli wqrwia(p.s jak odpiałem lambde to auto zaczeło mi mniej palic!!! i jakby lepiej sie wkręca na obroty mozna tak jeżdzić?-odpiszcie na priva :grin: )

to 2,0 sześć cylindrów były w nissanach??

6 cylindrów w układzie V nawet (seria VG i VQ) :)

offtopic:

nawet był taki fajny V na LPG :D

VG20P

The VG20P is the LPG (Liquified petroleum gas) version of the VG20. It produces 99 ps @5600 rpm and 149 nm @2400 rpm. It is an OHC 12 valve engine.

It is used in the following vehicles:

1987-1991 Nissan Cedric Y31

Moim skromnym zdaniem nic innego jak 3.0 w manualu, inna opcja nie wchodzi w gre ;) 2.0 ma 140 koni i tu juz brakuje w stosunku do masy auta, jak jeszcze w automacie to już porażka po całości ;) a co do skóry to zgadzam sie z kolegami, żadna rewelacja, chyba że wentylowana i nie czarna, latem jak sie nagrzeje to nie usiądziesz a zimą strasznie namarza, no chyba że fotele podgrzewane ;) ja sie już zastanawiałem nad zmianą na jakiś welur.

Pozdro !