Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Moto doctor ??

Gość wszok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz sprzedać samochód to śmiało możesz zalać ale jak chcesz tym jeździć to ja bym nie zalewał.

TO żYCZE ci abys kupił takie auto , z motodoktorem w oleju , jak dajesz takie rady koledze!!!!! :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :kosci: :fuckyou2:

No to że jak się wymienia olej i należy go ponownie dolać to chyba aż nadto oczywiste - jedka mi chodzi o coś innego - powiem tak mam samochód który bierze olej ale nie zamierzam go sprzedawać ale jeżdzić nim do kiedy się da... może jeszcze rok wytrzyma... i jak wtedy ma się ten specyfik - moze jakaś konkretna marka ??

No to że jak się wymienia olej i należy go ponownie dolać to chyba aż nadto oczywiste - jedka mi chodzi o coś innego - powiem tak mam samochód który bierze olej ale nie zamierzam go sprzedawać ale jeżdzić nim do kiedy się da...

Jak często wymieniasz olej i ile dolewasz go w trakcie wymiany?

Szymeq nie baw się w moto doktorka wlej olej mineralny o właściwościach uszczelniających (BP,Mobil,Texaco) lub inny polecą Ci w jakimś zakładzie. Wiem po sobie mając golfa na gnojówę miałem ten sam problem (i to po remoncie silnika :evil: )Zacząłem zalewać BP (od kumpla mecheca z beki) i po drugiej wymianie brał mi 1-1,5 na 1000 km. a nie 0,75 na 150-200 km.Może warto zainteresować się uszczelniaczmi?Może tam tkwi problem?

wymieniam co 10 tyś a dolewam coś ok 1l na 2 tyś - może mniej

Jeśli chodzi o markę to może być WYNN"s lub K2, czy pomoże na dwoje babka wróżyła , napewno nie lej więcej niż jeden szczególnie teraz gdy idzie zima ,może być później problem z rozruchem, myślę że jedna puszka nie zaszkodzi. Pozdrawiam :lol:

wlej olej mineralny o właściwościach uszczelniających

Może w sumie racja - teraz mam na liczniku prawie 260 ( ale w rzeczywistości jeszcze bym dorzucił ze 100 ) i latam na półsynyetyku lotosa.

Póki co nie chce się bawić w naprawy - nie mam kiedy zostawić autka na dłużej i boje się rozgrzebywania bo to jak sie jedno ruszy to kolejne pójdzie i się zacznie :D

Szymeq na 100% uszczelniacze zaworowe stwardniały :!:

Koszt 3.5zł szt. x 16szt. gorzej z wymianą bo mało kto chce sią podjąć bez zdjęcia głowicy :neutral:

[ Dodano: Pią 13 Paź, 2006 ]

A moto doktor to szajs dla silnika nie polecam

gorzej z wymianą bo mało kto chce sią podjąć bez zdjęcia głowicy

i nie zawsze jest możliwość (lub umiejętność) zrobienia tego bez zdejmowania główki

a tak poważnie to jeśli tak powiedziałeś to na 100 wiem, że to uszczelniacze - przy odpalaniu przydymia :twisted:

lol.. ale odpowiedzi.. jesli o mnie chodzi to oleju mi nie bierze;] (mineral) poprostu pytam bo moj tatus jechal wyminic mi olej i zalal platinum 15/40 mineral... :? atego tez nie chce go wylewac i chcialem wzbogacic wlasciwosci. :) ale chyba pozostawie jak jest

mój znajomy aby wzbogacić właściwości wlał do silnika jakiś ceramizer i czekamy na efekty :wink: miał ktoś już z tym do czynienia?

kiedyś miałem fieste i zaczeło cos sie tłuc w silniku wlałem na 3l 1lmotodoktora i...tłukło sie dalej ale auto zaczeło zapierdzielac.....potem kupił ja fannforda i sobie wałek rozrządu wymienił teraz juz bym nigdy tego syfu nie wlał!!

mój znajomy aby wzbogacić właściwości wlał do silnika jakiś ceramizer i czekamy na efekty :wink: miał ktoś już z tym do czynienia?

Tak ja wlałem do sunnego jakieś 2-3 lata temu i tak zauważalnie ciszej pracował

Subiektywnie może był ciut mocniejszy i oszczędniejszy ale to trwało jakieś max 5tys km.

Z motodoktorami to jest tak jak z ludzmi ;-)

jak masz raka to wierzysz ze wypicie jakiejs magicznej mikstury pomoze?

Moje zdanie jest takie - likwidacja nieszczelnosci, a jesli nie masz czasu to jezdzic puki mozesz, bez dolewania tego shitu bo potem jak spuscisz olej bedzie jeszcze gorzej.

Takie rzeczy mozna stosowac do maluchow.

Chociaz raz sie zaintrygowalem gdyz spotkalem motodoktora firmy WURTH, chyba za 90zl.

Ciekawe czy to rzeczywiscie cos dobrego.

realne ale niebezpieczne. Może Ci pogiąć zawory albo podziurawić tłoki. Zdjęcie główki to potem groźba niedopasowania uszczelki - wydmuchiwanie jej i takie tam.

jaką masz gwarancję, że po zmianie uszczelniaczy nie będzie uciekało na pierścieniach tłokowych, a może remont silnika?

Do silników daewoo - nowych - dolewali toto w serwisach - kręciły po 200 -250 kkm i nic sie nie działo.

Moje zdanie jest takie - pomoże i nie zaszkodzi możesz spokojnie dolać, choć większych nieszczelności nie zlikwiduje.