Gość Ziut Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 W związku z klepaniem w przednim zawieszeniu systematycznie wymieniam je po kawałku. Wymienione sworznie wachacza, łączniki stabilizatorów - i dalej stuka. Teraz chce wymienić silentblock tylnego mocowania wachacza przedniego już go nabyłem można go zobaczyć TU. A teraz pytanie czy ktoś go sam wymieniał? Czy wystarczy odkręcić tylko tylne mocowanie ? Czy może jeszcze przednie? Czy potrzeba odkręcać drążek stabilizatora? Dziś zaproponowali mi w warsztacie 50 zł za jego wymianę. A może jeśli to niezbyt pracochłonne wymienie to sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Witam. Czy potrzeba odkręcać drążek stabilizatora? Stabilizator dobrze jest odkręcić, bo będzie można wahacz opuścić niżej, co ułatwi zdjęcie i założenie tuleji. Jeśli te tuleja są faktycznie wyrąbane to zdjęcie ich nie powinno sprawić problemu. Co do montażu, to czynność wymagająca trochę siły. Tuleja jest montowana z wciskiem z racji przenoszonych sił w zawieszeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 czy przednie mocowanie (tzn. przedni silentblock) też trzeba odkręcać ?? czy uda się odgiąć tak wachacz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Moim zdaniem należy wybić śrubę przechodzącą przez przedni silentblok. Dopiero wtedy odkręcić osłonę tylnego mocowania wahacza ale z tego co mi wiadomo to nie jest tuleja metalowo gumowo tylko grubo zawulkanizowana poducha w oryginale zawulkanizowana razem z końcówką wahacza. Jest dociskana kawałem grubej blachy na dwóch śrubach. wtedy jak jest rozklejona to zlezie łatwo. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.