Gość longin27 Opublikowano 13 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 Witam Kupiłem Primerkę P11 w wersji GX 1999r. z silnikiem SR20DE i mam wpisane w karcie pojazdu 110 kW :shock: :twisted: Czy taka moc w tej wersji jest możliwa :?: Czy silniki z taką mocą były tylko montowane do wersji GT :?: Na razie nie chcę jechać na hamownię (zresztą nie wiem gdzie w naszych KIELCACH takowa jest), może ktoś z Was wie coś na ten temat :?: Dodam, że jak na tą wersję to mam dość bogate wyposażenie a nawet chromowane klamki i listwy na progach oraz półskórę Nie powiem, że się tym martwię ale chciałbym potwierdzić czy to możliwe - może jakaś specjalna edycja to była przed wypuszczeniem lifta :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 ooo czlowiek z Kielc ;] witam ale co do wersji to sie nie wypowiem bo sie na primach nie rozeznaje ;] co do silnika to moze ktos swapa zrobil z wersji gt, albo moze jakis blad jest w karcie pojazdu z okresleniem wersji. a co do silnika to moze dzieki temu go zidentyfikujesz: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...680&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Sprawdź nr VIN pod tym adresem http://www.club-nissan.ru/cars/vin/ i zobaczysz co i jak. Może masz wersje GT tylko poprzedni właściciel wymienił klapę albo znaczek możliwości jest kilka. pozdr. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Prościej... Jakiego koloru masz pokrywę zaworową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ły Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 hehe fakt dobrego pomysła masz Coobcio, ale VIN też niech sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 GX była podstawową wersja, więc najprawdopodobniej klapa wymieniana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 podstawowa była "L" Sprzedawana w Polsce w 1997 bez listew bocznych i poduszek powietrznych , miała też czarne zderzaki.Głównie widywałem je w Warszawskiej korporacji mpt. ( silnik ga16de ).A co do zmiany klapy to chyba dziwna koncepcja- chyba prościej mając GT nakleić znaczek GX żeby potencjalnych oponentów lepiej "leczyć".A pokrywa zaworowa (jak pisał Coobcio) jest innego koloru - jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Koncepcja klapy oparta jest o koncepcje dzwonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 ale przeważnie się taką klapę i tak maluje (zdejmuje oznaczenia) a potem zaklada oznaczenia oryginalne.Chyba, że ktoś trafił nie poryswaną klapę w tym samym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 no bo kolega ma na 100% GT tylko po dzwonie albo stłuczce i jakwymieniali albo malowali tylną klape to komuś spodobał sie znaczek GT i nakleili co mieli pod ręką sprawdz kolor pokrywy i VIN moze byc tak że papiery są od GT bo to jakis składak jest jakie mas zderzaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 jakie mas zderzaki? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 jakie mas zderzaki? :shock: bo w GT zderzaki są inne niz w zwykłej P11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Prościej... Jakiego koloru masz pokrywę zaworową. no właśnie o to biega, że z czytnika VIN też wyszło GX a pokrywę mam srebrną czy tam szarą w każdym razie nie czarną :neutral: A jest możliwe żeby w wersji GT nie było takich pierdołek jak regulacja podświetlania tablicy czy regul. elektrycznej lusterek :?: bo ja właśnie tego nie mam :? Znajomki od których nabyłem to cacko podobno sprawdzali to w ASO, bo też nie wierzyli w to co napisane w karcie, i im powiedzieli, że to jakaś spec edycja. Podobno też swego czasu ktoś sprzedawał na Allegro z takim silnikiem i z taką mocą i podał link do stronki angielskiej, na której był opisany ten "przypadek" ale niestety nie mogę jej namierzyć :sad: a-ha zderzaki mam raczej cywilne -nie od GT ciekawe czy się sprawa wyjaśni bez jechania na hamownię :?: Dzięki za liczny odzew w mojej sprawie :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 masz pewnie zwykłą GX a nie GT a te 110KW to chyba ktos podał przez przypadek jak auto rejestrował, P11 w wersji GT była wyposażona: - 2/4poduszki pow. - el.pod i op wszystkie szyby - el.reg i podgrzewane lusterka - półskóra(ewenualnie wersja STW czy jakos tak miała cała skóre) - ABS - reg. natezenie oświetlenia deski rozdz. itp Jeżeli pokrywa jest - a raczej nie jest pomalowana to: 1. albo ktos miał GXa i sobie gdzieś kupował to progi, to fotele i chciał sobie zrobić GT 2. albo miał ktos GT i troche ja rozpieprzył - trafił sie zwykły silnik 2.0 a nie ten 150konny itd. Moim zdaniem raczej w gre wchodzi opcja 1 albo to po prostu składak VIN prawde powie :wink: a juz na pewno ten ruski odczytuje VINy do P11 bo mase ich sprawdziłem i nigdy nie było błędu Ja mam w dowodzie rej. napisane: p D.1 NISSAN p D.2 --- p D.3 PRIMERA 2.0 GT itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 masz pewnie zwykłą GX a nie GT a te 110KW to chyba ktos podał przez przypadek jak auto rejestrował, to że mam GX to jest pewniak :!: ale pewniaki następne to to, że czytnik VIN wypluł, że mam półskórę (czyli nikt nie wymieniał) ABS, halogeny, klima, alusy itd też zgadza się z czytnikiem, no i pewniakiem jest to, że w karcie pojazdu wystawionej przez ASO w którym był kupowany jest wpisane 110 kW :!: Kupiłem ten wozik od bardzo dobrych znajomków i raczej nie kitowali, że jest bezwypadkowy - bo stłuczkę miał małą i ma wymieniony błotnik (mam nawet ten "powypadkowy" wgięty trochę błotnik przedni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 może zwygłego GXa ktoś kupił z dodatkowym wypasem ale 110KM to musi być wał - w salonach tez ludzi w h... robią - hamownia prawde powie p.s a jak to jezdzi wogóle? w porównaniu do twojego poprzedniego wozidła - i co to było? to moze bedzie jakies porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Pavoolon tez ma skore na fotelach a wcale nie ma GT tylko zwykly wypust. dla mnie to jakis wal jest. masz pewnie seryjne 96kW. jak ci brakuje pomyslu to odpal fure daj mu w pizde do odciecia i napisz na ilu odcielo. proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAXX Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 są rózne programy do sprawdzania VIN. Ja u siebie w mazdzie mx3 po wpisaniu vinu wychodziło że nie mam klimy i szyberdachu a wszystkie V6 to maja . Najprostsze w tej sytuacji to chyba sprint do 100 nawet z prostym czasomierzem aby tylko to dokladnie zrobić i już coś więcej będzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 p.s a jak to jezdzi wogóle? w porównaniu do twojego poprzedniego wozidła - i co to było? to moze bedzie jakies porównanie he,he moje poprzednie wozidło to corsa -jakieś 50 KM i jeszcze z gazem :-)) Porównując to Prima jeździ szybciej :-))) Najprościej będzie na razie skorzystać z rady MAXX-a zobaczę ile mu zajmie do 100 PS. greg76 - a to odcięcie to chodzi o to przy jakiej maksymalnej prędkości odetnie czy przy jakich maksymalnych obrotach silnika odcina :?: Bo jeśli chodzi o max prędkość to nie bardzo jest gdzie się rozpędzić :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 sprawdz przy jakich obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 jak to GT to powinien odcinać coś przy ok 7200obr - odpal auto przyciśnij gaz i zobacz kiedy zacznie przerywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 odpal silnik, poczekaj az sie troche nagrzeje i na luzie w palnik SR20De odcina na ~6700 SR20DE odcina na ~7200 licznik przeklamuje ale tak mniejwiecej powinien pokazywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Szara pokrywa = 130KM. Temat śmiało można zakończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Szara pokrywa = 130KM. Temat śmiało można zakończyć... ja to wiem i ty to wiesz :wink: a jak to sprawdzic to najprostsza sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 ja to wiem i ty to wiesz :wink: a jak to sprawdzic to najprostsza sprawa wystarczy przeczytac watek i zobaczyc że longin27 napisał iż ma szarą znawco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi