Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

W P11 GX z silnikiem SR20DE moc 150 KM!!

Gość longin27
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem Primerkę P11 w wersji GX 1999r. z silnikiem SR20DE i mam wpisane w karcie pojazdu 110 kW :shock: :twisted:

Czy taka moc w tej wersji jest możliwa :?: Czy silniki z taką mocą były tylko montowane do wersji GT :?:

Na razie nie chcę jechać na hamownię (zresztą nie wiem gdzie w naszych KIELCACH takowa jest), może ktoś z Was wie coś na ten temat :?: Dodam, że jak na tą wersję to mam dość bogate wyposażenie a nawet chromowane klamki i listwy na progach oraz półskórę :)

Nie powiem, że się tym martwię ;) ale chciałbym potwierdzić czy to możliwe - może jakaś specjalna edycja to była przed wypuszczeniem lifta :?:

ooo czlowiek z Kielc ;] witam :D ale co do wersji to sie nie wypowiem bo sie na primach nie rozeznaje ;] co do silnika to moze ktos swapa zrobil z wersji gt, albo moze jakis blad jest w karcie pojazdu z okresleniem wersji.

a co do silnika to moze dzieki temu go zidentyfikujesz:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...680&start=0

Sprawdź nr VIN pod tym adresem http://www.club-nissan.ru/cars/vin/ i zobaczysz co i jak. Może masz wersje GT tylko poprzedni właściciel wymienił klapę albo znaczek :D możliwości jest kilka.

pozdr. :grin:

podstawowa była "L" Sprzedawana w Polsce w 1997 bez listew bocznych i poduszek powietrznych , miała też czarne zderzaki.Głównie widywałem je w Warszawskiej korporacji mpt. ( silnik ga16de ).A co do zmiany klapy to chyba dziwna koncepcja- chyba prościej mając GT nakleić znaczek GX żeby potencjalnych oponentów lepiej "leczyć".A pokrywa zaworowa (jak pisał Coobcio) jest innego koloru - jest czarna

no bo kolega ma na 100% GT tylko po dzwonie albo stłuczce i jakwymieniali albo malowali tylną klape to komuś spodobał sie znaczek GT i nakleili co mieli pod ręką :lol:

sprawdz kolor pokrywy i VIN

moze byc tak że papiery są od GT bo to jakis składak jest :D

jakie mas zderzaki?

Prościej... Jakiego koloru masz pokrywę zaworową.

no właśnie o to biega, że z czytnika VIN też wyszło GX a pokrywę mam srebrną czy tam szarą w każdym razie nie czarną :neutral: A jest możliwe żeby w wersji GT nie było takich pierdołek jak regulacja podświetlania tablicy czy regul. elektrycznej lusterek :?: bo ja właśnie tego nie mam :? Znajomki od których nabyłem to cacko podobno sprawdzali to w ASO, bo też nie wierzyli w to co napisane w karcie, i im powiedzieli, że to jakaś spec edycja. Podobno też swego czasu ktoś sprzedawał na Allegro z takim silnikiem i z taką mocą i podał link do stronki angielskiej, na której był opisany ten "przypadek" ale niestety nie mogę jej namierzyć :sad:

a-ha zderzaki mam raczej cywilne -nie od GT

ciekawe czy się sprawa wyjaśni bez jechania na hamownię :?:

Dzięki za liczny odzew w mojej sprawie :-)))

masz pewnie zwykłą GX a nie GT a te 110KW to chyba ktos podał przez przypadek jak auto rejestrował, P11 w wersji GT była wyposażona:

- 2/4poduszki pow.

- el.pod i op wszystkie szyby

- el.reg i podgrzewane lusterka

- półskóra(ewenualnie wersja STW czy jakos tak miała cała skóre)

- ABS

- reg. natezenie oświetlenia deski rozdz.

itp

Jeżeli pokrywa jest - a raczej nie jest pomalowana to:

1. albo ktos miał GXa i sobie gdzieś kupował to progi, to fotele i chciał sobie zrobić GT

2. albo miał ktos GT i troche ja rozpieprzył - trafił sie zwykły silnik 2.0 a nie ten 150konny itd.

Moim zdaniem raczej w gre wchodzi opcja 1 albo to po prostu składak VIN prawde powie :wink: a juz na pewno ten ruski odczytuje VINy do P11 bo mase ich sprawdziłem i nigdy nie było błędu

Ja mam w dowodzie rej. napisane:

p D.1 NISSAN

p D.2 ---

p D.3 PRIMERA 2.0 GT

itd.

masz pewnie zwykłą GX a nie GT a te 110KW to chyba ktos podał przez przypadek jak auto rejestrował,

to że mam GX to jest pewniak :!: ale pewniaki następne to to, że czytnik VIN wypluł, że mam półskórę (czyli nikt nie wymieniał) ABS, halogeny, klima, alusy itd też zgadza się z czytnikiem, no i pewniakiem jest to, że w karcie pojazdu wystawionej przez ASO w którym był kupowany jest wpisane 110 kW :!: Kupiłem ten wozik od bardzo dobrych znajomków i raczej nie kitowali, że jest bezwypadkowy - bo stłuczkę miał małą i ma wymieniony błotnik (mam nawet ten "powypadkowy" wgięty trochę błotnik przedni :) )

może zwygłego GXa ktoś kupił z dodatkowym wypasem ale 110KM to musi być wał - w salonach tez ludzi w h... robią - hamownia prawde powie :)

p.s a jak to jezdzi wogóle? w porównaniu do twojego poprzedniego wozidła - i co to było? to moze bedzie jakies porównanie

są rózne programy do sprawdzania VIN. Ja u siebie w mazdzie mx3 po wpisaniu vinu wychodziło że nie mam klimy i szyberdachu a wszystkie V6 to maja . Najprostsze w tej sytuacji to chyba sprint do 100 nawet z prostym czasomierzem aby tylko to dokladnie zrobić i już coś więcej będzie wiadomo

p.s a jak to jezdzi wogóle? w porównaniu do twojego poprzedniego wozidła - i co to było? to moze bedzie jakies porównanie

he,he :) moje poprzednie wozidło to corsa -jakieś 50 KM i jeszcze z gazem :-)) Porównując to Prima jeździ szybciej :-))) ;)

Najprościej będzie na razie skorzystać z rady MAXX-a zobaczę ile mu zajmie do 100 :P

PS. greg76 - a to odcięcie to chodzi o to przy jakiej maksymalnej prędkości odetnie czy przy jakich maksymalnych obrotach silnika odcina :?:

Bo jeśli chodzi o max prędkość to nie bardzo jest gdzie się rozpędzić :sad:

ja to wiem i ty to wiesz :wink: a jak to sprawdzic to najprostsza sprawa :lol:

wystarczy przeczytac watek i zobaczyc że longin27 napisał iż ma szarą znawco