Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 Mam bardzo czystą komorę silnika, która została co dopiero umyta i szkoda by było gdyby w czasie jesieni i zimy to się zmieniło. Silnik czysty i napewno taki zostanie bo nie ma żadnych wycieków oleju itp. Słyszałem od jednej osoby że te osłony haczą o podłoże często się urywają. Chciałbym poznać waszą opinię na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 no to słyszałes dobrze. Ja kzałożysz to daję max. miesiąc jak ją bedziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 Słyszałem od jednej osoby że te osłony haczą o podłoże często się urywają. Witam, Ja mam osłonę w P12, ani razu nie zaczepiłem ją o podłoże tak wiec nie było szans zeby ją urwac a komora silnika napewno dłuzej będzie czysta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 podejrzewam ze duzo zalezy od tego jaka kupisz. Jak kupisz jakis polski badziew (mam takie nadkole) idiotycznie wyprofilowane, to sie okaze ze urwiesz od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 16 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2006 mnie chyba pourywali zaczepy jak coś robili przy silniku i była złapana na paski plastikowe. przy pierwszym wjeździe na łąkę zawadziłem o wystające krzaczki i mi fruwała w drodze powrotnej. widziałem na allegro kpl. za 120 zł ale połapałem to co zostało ze sterej i trzyma się 3 tyg. No zawsze coś ochroni silnik i te paski gumowe ale to cienki plastik i nietrwały będzie. Sam zdecyduj :wink: a jak założysz to połap ją w jak największej ilości punktów bo jak się urywa jeden zaczep to potem idzie jak oczko w pończochach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja właśnie myślę o kupnie tej z Allegro za 120zł. Widzę że zdania są podzielone i nadal nie jestem pewny co do kupna. Myślę jednak że to nie jest wielki wydatek i warto sprubować bo może bardzo pomóc w ochronie czystości i zywotności sprzętu. Dzieki wszystkim za pomoc. Jakby ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia z osłonami to proszę pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja właśnie myślę o kupnie tej z Allegro za 120zł. Widzę że zdania są podzielone i nadal nie jestem pewny co do kupna. Myślę jednak że to nie jest wielki wydatek i warto sprubować bo może bardzo pomóc w ochronie czystości i zywotności sprzętu.Dzieki wszystkim za pomoc. Jakby ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia z osłonami to proszę pisać. Generalnie osłony są bardzo przydatne. Z doświadczenia wiem, że ignorowanie ich braku prowadzi do usterek typu zapiaszczone łożska od sprężarki klimy, altermatota itp. W konsekwencji prowadzi to do konieczności ich wymiany. Tyle tylko że prawda jest że długo się nie potrzymają. Sam mimo świadomości czym to grozi jeżdżę bez osłon, bo zakłądałem już dwa razy i wciąż je gubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 A może to leży w kwestii gdzie się jeździ? Czy jeżdżąc po mieście też się urywają? Na peryferiach wiadomo drogi piaszczyste z garbami po środku i można zachaczyć. longin27, to właśnie ty dałeś mi wątpliwości co do ich zakupu jak zapewne pamiętasz naszą rozmowę. Czy możesz mi powiedzieć gdzie zdarza ci się zaczepiać osłoną o podłoże? Stranger, a jak było w twoim wypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Stranger, a jak było w twoim wypadku? Ja po bezdrożach nie jeżdżę To auto się do tego nie nadaje, wali wówczas podwoziem o każdą nierówność Osłony zakładałem zawsze oryginalne, zdejmowane z wraków, ale całe. Pozrywałem je na tych cudownych polskich krawężnikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Stranger, Dzieki za informacje. Myślę że jednak się skuszę na osłony, zrobia wiele dobrego. Jak się pozrywają to bedę mocował w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Stranger, Dzieki za informacje. Myślę że jednak się skuszę na osłony, zrobia wiele dobrego. Jak się pozrywają to bedę mocował w miarę możliwości. Zamiar jak najbardziej poprawny. Problem polega tylko na tym, że one nie zrywają się w sposób umożliwiający ich ponowne zamontowanie. U mnie za każdym razem rowalały się w środku, albo urywały się dookoła mocowania... Obyś Ty miał więcej szczęścia. Jak kupisz te po 120zł i dobrze będą służyły to daj znać, może podejmę kolejną próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 OK, dam znać o skuteczności osłon. Jednak to będzie za około miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 longin27, to właśnie ty dałeś mi wątpliwości co do ich zakupu jak zapewne pamiętasz naszą rozmowę. Czy możesz mi powiedzieć gdzie zdarza ci się zaczepiać osłoną o podłoże? no pisałem wcześniej, że parkując w krzaczkach Ale to było na drugi dzień po tym jak zakupiłem Primę i wychodzi, że pourywana już była. Ja mocując to co zostało po oryginalnej osłonie robiłem dodatkowe dziury i łapałem opaskami plastikowymi, bo te fabrycznie zrobione mocowania rozrywają się przy zawadzeniu o podłoże :sad: Załóż, załóż dobrze Stranger prawi głównie ochronią te paski, rolki i łożyska. Zrób to zanim zaczną sypać drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Ja mialem taka oslone. Co prawda nie w nissanie ale potwierdzam ze sie zachacza i sie obrywaja. Teraz moj problem niejako sie rozwiazal bo tata mi ja przypakiem wyrzucil :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Dzieki wszystkim za informacje. Decyzję już podjąłem. Chcę zadbać o wyposażenie komory silnika i kupie te osłony. Jak się uda to w przyszłym tygodniu a jak nie to w przyszłym miesiącu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 mogłbyś się pokusić o osłonę z nierdzewki, poza tym że silnik by ci się nie syfił to jest spora szansa że V-max by wzrósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 mogłbyś się pokusić o osłonę z nierdzewki, poza tym że silnik by ci się nie syfił to jest spora szansa że V-max by wzrósł. właśnie sie nad takim rozwiązaniem zastanawiam - może sam sobie zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 A gdzie można kupić takie osłony z nierdzewki? Rozumiem że one się nie zerwą tylko najwyżej wygną. Jaki koszt jest za taką przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi