Gość B12 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 z tego co widzialem to do mojej wchodza dwie wkrecane linki/kabelki. To w końcu sprzęgło masz na linkę czy siłownik hydrauliczny? Ta od 1.8 GTI jest na siłownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 tak jak mowilem, wydawalo mi sie ze sa tam jakies 2 linki. nie wiem dokladnie. podjade na kanal i sprawdze czy jewst hydrauliczne cczy na linke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 podjade na kanal i sprawdze czy jewst hydrauliczne cczy na linke Z góry widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 no i d*pa. jest linka. tak jak podejrzewalem. czyli od 1.8 skrzynie moge sobie darowac ;( prosze jeszcze tylko o symbol tej skrzyni od 1.6 gti na linke. czy jest to RS5F31A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 na jaka linke zmieniles? moze sie rozciagnela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 na jaka linke zmieniles? Linki nie zmienialem tylko sprzegło. Chodzi mi o to czy to wina regulacji sprzegla czy skrzyni ups... jakis niedzisiejszy jestem wydaje mi sie że gdyby sprzeglo nie rozlaczalo do konca to bys mial problem z wszystkimi biegami... moze padac piąty bieg w skrzyni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Najpewniej tak jak pisze soul. Gdybyś miał poluzowaną lub przestawioną skrzynię to miałbyś problemy również z innymi biegami. Wymieniałeś niedawno skrzynię pamiętasz?? może i tej czas już dobiega końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 w mojej skrzyni tez sie najpierw piątka skończyła. na pocieszenie powiem Ci Bombel, ze z kupnem nowej skrzynie nie bedziesz mial takiego problemu jak ja :/ gdzie nie zadzwonisz to mają skrzynie albo od 1,7d albo od 1,3. gti brak :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 roshi a na jakim silniku masz to swoje gti?? na ca16?? jeśli tak to możesz szukać nawet i od 1.8 gti lub od jakiegokolwiek ca fwd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Jeśli różnica jest tylko w kwestii napędzania obrotka to jest to żadna różnica (w przypadku linki w skrzyni jest ślimak a w przypadku elektornicznego sygnału jest w skrzynię wkręcony zamiast ślimaka czujnik obrotów, który generuje również impulsy podawane do obrotka). Rzeżba polega na tym aby sprawdzić czy w miejsce tego czujnika/generatora wejdzie ślimak taki jak w ca16 no a reszta myślę będzie oki. Przydałoby się znaleźć kogoś z ca18 fwd i skonsultować jak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 ja mam silnik ca16de i sprzeglo na linke a w 1.8 gti jest sprzeglo hydrauliczne, mniemam wiec ze nie podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Nie wiem czy próbowałeś ale jeśli nie to polecam: Siedlce ul. Żytnia 121, tel. 509-766-424, 604-264-428. Świetny warsztat i mają dużo różnego szrotu. Jeśli nawet nie będą mieli to może coś wymyślą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Jakiś dobry mechanik. Skrzynia się go wystraszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi