Gość _Pablo_ Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 znajomy mechanik krzyknal sobie 300zl za robocizne cena heh ja wymieniałem komplet sprzęgła wraz z dociskiem i zapłaciłem ok 600 zł. To była cena kompletu i robocizny. Ale ostatnio teść pokazał dobrego i taniego mechanika! Ma swój zakład w Rędzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 no przesadzil hehe dla znajomych 299,99 dla reszty 300 hehee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 dla znajomych 299,99 dla reszty 300 hehee Niezła promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 hehe bylem u drugiego mechanika u ktorego czesto bywalem zanim nyske mialem to powiedzial za wymaine sprzegla 100zl ale porownanie heheheeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 no w sumie wymiana skrzyni to podobnie jak wymiana sprzegla i tak trzeba ja wyjac :] pozdr [ Dodano: Wto 06 Lut, 2007 11:38 ] doczytalem troche o aisinie i opinie nie sa zadowalajace http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=21054 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?p=300305#300305 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bober85 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 a może ktoś konkretnie wymienić jaki olej do skrzyni można zalać do skrzyni biegów (jakiej marki no i jakiej klasy olej to ma być) bo u mnie wypadałoby już go wymienić. Słyszałem gdzieś żeby napewnoi nie lać Hipola bo ponoć to może uśmiercić skrzynie??? :diabel2: dzięki za konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 bober85 do NISSAN'ów zalecany jest pełen syntetyk i wymieniany co 60tkm. Ja mam u siebie Valvoline Dura Blend 75W90 klasy GL-5 i jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 pierwszy slysze zeby wymeiniac w nissanie w skrzyni olej, jesli jego poziom jest OK to nic nie wymieniasz ewentualnie dolejesz jak ubedzie pozatym nie masz zadnego korka spustowego, ulac sie moze jak wyjemisz polos ze skrzyni jesli inaczej niech ktos mnie poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 znalazlem w ksiazce Hayensa ze co 60tys albo co dwa lata , i ze istnieje korek spustowy w skrzyniach montowany w primerach lepkosc SAE 80W jakosc API GL 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 zdrowo mi sie cos porabalo, ale nie wazne chyba myslalem o innym aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vidi Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Właśnie wymieniłem sprzęgło kupione w JC koszt ok. 380 złotych nie wiem dokładnie bo wymieniałem przy okazji olej w skrzyni gumy stabilizatora+drążek i zapłaciłem 650 zł. Koszt wymiany sprzęgła może być porównywalny do roboty przy skrzynce poniewż do jego wymiany trzeba ją wytargać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Koszt wymiany sprzęgła może być porównywalny do roboty przy skrzynce poniewż do jego wymiany trzeba ją wytargać. Nie trzeba jej wyjmować, wystarczy rozpiąć od sinlika ale jak się wyjmie to jest łatwiej bo więcej miejsca do manewrowania. Właśnie wymieniłem sprzęgło kupione w JC To było sprzęgło jakieś porządne firmowe czy JC? Bo jak JC to się niestety szybko sypnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Skoro NKK są lepsze to czemu są tańsze?? Może mi to ktoś wytłumaczyć?? Bo tylko sprzedawcy NKK mówią, że są lepsze od Valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz53 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Witam Mogę tylko napisać, że w oryginale miałem Valeo-Nissan + solidne łożysko z plastikową wkładką. Było bardzo dobre. Zamieniłem na NKK + łożysko JC (niestety). Chodzi lekko ale czuć na pedale jakieś chrobotanie. Podejrzewam, że to nie ta klasa łożyska, choć nowe. Wydaje mi się, że i wyważenie sprzęgła gorsze. Co by nie mówić to nie oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Bombel pomijajac JC bo.... kazdy wie, to ile uzytkownikow to tyle opinii sprzeglo mysle(akurat do silnika ga 16dx) to koszt od 300-500zl + wymiana 100 w gore do ga14dx widzielm na allegro od 230zl i byly to valeo koreanskie albo tez aisiny i luk ja bym chyba wzial NKK, ale po opiniach sam niewiem :/ ktore wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 Ja mam docisk i tarczę Valeo a łożysko NSK i jest naprawdę gicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Ja pare dni temu zmieniałem sprzęgło-tarcza i docisk nkk a łożysko mrk.Przed wymianą chrobotało w czasie wciskania i po wymianie też chrobocze.Wymienione zostały również dwa łożyska w skrzyni, więc niczym teraz się nie przejmuje. Koszt całej imprezy to: Wymiana sprzęgła(sprzęgło moje), mymiana 2 łożysk w skrzyni - łożyska mechanika,wymiana oleju w skrzyni - olej mechanika -- 350zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam ponownie, auto przestalo szarpac , chyba nikt nie zgadnie co bylo przyczyna przenioslem reduktor w okolice blosa i z 90cm przewod laczacy stal sie 10cm i po problemie oczywscie reduktor przenosilem z innych przyczyn ale milo sie zrobilo jak nie szarpie przy ruszaniu i nie telepie calym kokpitem widocznie rozprezony gaz w tak dlugim przewodzie przy ruszaniu spokojnym wlatywal do dolotu w jakis dawkach malych albo nierownomniernie byl zsysany jakby , dopiero od 2000tys nie szarpal ale automatycznie zasysanie jest wieksze bo kurtyna zaczyna sie unosic a podcisnienie wypycha membrany i podawalo wiecej gazu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 heh te opinie to sa rozne rozniaste wszystko zalezy czy ktos sie przejedzie na danej marce czy tez bedzie sprawowac sie valeo chyba kupi sie najtaniej na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 hermoll ma racje, ilu użytkowników tyle opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Valeo jest popularną i solidną marką ja też wszystkim polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mam pytanie, troche prostackie ale nie jestem w te klocki zbyt dobry :oops: .Kilka dni temu zostało wymienione kompletne sprzęgło i chciałbym aby brało troche niżej(tzn bliżej podłogi), ponieważ obecnie nie jest to zbyt wygodne.Gdzie i jak to można wyregulować? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Do tego co napisał Bombel dodam iż regulacji na lince dokonujesz przez odkręcenie nakrętki kontrującej znajdującej się na lince po stronie kabiny i obracając śrubą z taką jakby koroną w prawo jak chcesz podciągnąć linkę i w lewo jak upuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hermoll Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 napewno dasz rade, sprawa jest banalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dzięki serdeczne za pomoc.Wiem już o co biega, popatrzyłem i jutro zabieram się do roboty.Poczytałem też troche o tym e pdf'ie ściągniętym do nissana sunny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi