Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Gdzie zamontowany jest filtr nawiewu??

Gość wielkimisiek

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanko mam p10 i chciałem sie dowiedzieć gdzie znajduje sie filtr powietrza jest tak jak w p11 pod schowiem?? Mam jeszcze jedno pytanie czy jak wymnienie filtr powietrza wpłynie to też na dmuchanie cieplejszego powietrza.........prosze o odpowiedzi...

To są moje zegary podświetlone diodami.

A tak w ogóle to zrobiłem coś w formie filtra kabinowego. Po odkręceniu wycieraczek , plastikowej obudowy oraz blachy , która znajduje się nad wlotem powietrza do kabiny moim oczom ukazał się otwór w kształcie pólksiężyca. Ma on dookoła dość wysoki kołnierz a wewnątrz kołnierza jest rant , który doskonale wykorzystałem. Przyciąłem sobie siatkę , taką jak wkłada się w zderzaki (biorę ją ze starych filtrów powietrza od ciężarówek) , trochę większą niż ten otwór. Następnie wcisnąłem ją do tego otworu tak żeby oparła się na rancie , boki siatki ładnie się doginają w kształt otworu. Potem wziąłem włókninę (to taki filtr podobny jak w okapach kuchennych , tyle że gruby jakieś 2 cm.) , dociąłem do otworu (oczywiście z naddatkiem) i włożyłem na tą siatkę wciśniętą w otwór. Dałem 2 warstwy. W ten oto sposób dorobiłem się filtra kabinowego w Primerze P10. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...