Gość sreluga Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Witam, Czy ktos z forumowiczów, jest w stanie polecic miejsce w Warszawie, gdzie można fachowo dobrać lakier (N16) do poprawek (np. zarysowany zderzak)? Słyszalem o jakims punkcie na ul.Reymonta. Ktoś jest w stanie ustosunkować sie do tego? Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 wydaje mi sie ze jak jak ostatnio malowałem zderzaki to lakiernik nie dobierłą lakieru na oko czy tam jakos komputerowo tylko gdzies na samochdzoie jest napisany symbol lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 zasada jest taka: na tabilczce znamionowej pod maską jest numer (kod ) lakieru.Na tej podstawie gość co robi lakier identufikuje jego barwę.Następnie jest ok 5-6 wariantów tego samego lakieru (są takie specjalne paski z próbkami).Na podtawie pasków i koloru na Twoim aucie wybiera się odpowiedni wariant.Warianty są po to aby dostosować kolor do wieku oraz ew poprzednich napraw.Komputerowo to wraz z wagą elektroniczną podaje się dawki składników do tysięcznych części grama i się je miesza w odpowiednich proporcjach.Mam pytanie jak dużo potrzebujesz tego lakieru? jeśli nie dużo to może lepiej kupić w aso za jakieś pare pln taki mały zasobniczek z pędzelkiem z Twoim lakierem.Co do zakładu nza reymonta jest spoko - godny polecenia.Pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.