Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Moja Almera za dużo pali

Gość treecat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem szczęśliwym posiadaczem Almery 1,4 16V z 1998. Jest tylko mały problem - w mieście pali mi 10 do 11 litrów przy leciutko dynamicznej jeździe i zmienianiu biegów przy około 3000 obrotów. Silnik nagrzewa się szybko i na luzie schodzi poniżej 1000 obrotów, filtr powietrza czysty (prawie jak nowy), żadne z kół nie blokuje. Na trasie przy średniej prędkości 130 spalił mi na 100 km 7,2litra. Nie wiem co robić, gdzie szukać przyczyny. Proszę o pomoc. Gdyby jeszcze ktoś wiedział gdzie w Szczecinie jest warsztat w którym dobrze obsługują Almery będę wdzięczny za podanie adresu. Z góry dziękuję.

trzeba ją odmulić :D generalnie w mieście może 11 spalić ale trzeba ciągle mieć pedał w podłodze :) proponuję zmieniać biegi przy 3,5-4 tys wogóle jaka to wersja? 75 czy 87 km ?

W trasie żeby średnia wyszła 130 to trzeba 170 gnać conajmniej :) a jeżeli jedziesz max do 130km/h bez szaleństw i bezsensownych wyporzedzań to i tak za dużo spaliła...

sprawdz wtryski, kiedys ktos pisal ze mial takie spalanie i okazalo sie ze wtrysk jeden non stop lal. poza tym przeczysc przeplywke i przepustnice :)

a tak poza tym... jak wy takie spalanie uzyskujecie ? :D:D nigdy mi sie nie udalo wiecej niz 8 ostro palujac :D

domyślam sie że masz prawidłowe ciśnienie w oponach ;)

ja przez tydzień od kupna nie sprawdzałem ciśnienia :oops: i też mi piła 10l (silnik 1.6).

okazało sie ze mialem okolo 1,7 atm we wszystkich laciach :lol: (długo stała na parkingu).

Dopompowałem i jest cacy :D:D:D

domyślam sie że masz prawidłowe ciśnienie w oponach ;)

ja przez tydzień od kupna nie sprawdzałem ciśnienia :oops: i też mi piła 10l (silnik 1.6).

okazało sie ze mialem okolo 1,7 atm we wszystkich laciach :lol: (długo stała na parkingu).

Dopompowałem i jest cacy :D:D:D

faktycznie ciśnienie było tragiczne - nie będę pisał ile bo to wstyd teraz będę bardziej uważny i sprawdzę ile teraz będzie moja almera pić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...