Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Podświetlenie popielniczki

Gość wude40

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ,że może głupi troche temat :grin: ale w jaki sposób można sprawić aby podświetlała mi sie popielniczka gdy ja sobie wysuwam (czasem se petkiem nie trafie jak jade w nocy :D ) Jest to wogole możliwe?

Zdaję sobie sprawe ,że jest to chyba najgłupszy post na całym tym forum.

ale z góry dzieki za jakies podpowiedzi

Możesz dać na koniec szufladki włącznik stykowy (coś jak te w drzwiach) i to mniej więcej powinno wystarczyć (diody czy żarówki i gdzie to już wedle uznania - zasilanie najbliżej z zapalniczki).

Domiss, ale zapalniczka nie ma zatrzasku żeby się zamykały, a włącznik stykowy jak w srzwiach będzie wypychał popielniczke i będzie świecił. Proponuje czujnik nie jak w drzwiach, a reagujący na sam dotyk, są droższe, ale sprawdzą się lepiej w takiej sytuacji

• 5 tygodni później...

Swieta prawda zadymi Ci w oczy i kapa moj znajomy tak zrobil wypadek smiertelny i ma przekichane wspomnienie bo schylil sie po zapalniczke! dajcie soebie spokoj z paleniem podczas jazdy...

Ale pomysl jest dobry (zwlaszcza dla nalogow :razz: )np siedzac w kinie samochodowym bedzie podswietlenie i lepiej widac i deski nie zapaskudzimy pomysl jak najardziej OK dioda nie majatek a ladnie bedzie wygladac :D

ja tam lubie grzebac w aucie :D

• 11 miesięcy temu...

po co sie bawić we włączniki, wystarczy pociągnąć 12 z któregoś oświetlenia deski i będzie się świecić jak włączysz światła albo z 12 kontakt i masz światło jak przekręcisz kluczyk, ja tak zrobiłem oświetlenie termometru i schowka po prawej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...