Andon Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam, nie działo mi podświetlenie obrotomierza, dobrałem się do licznika i okazało się, że tylko żaróweczka nie miała styku więc już działa ale... no właśnie: teraz nie działa podświetlenie wyświetlacza lcd w liczniku :x dziwna sprawa bo nic tam nie robiłem, także raczej mało prawdopodone żeby wszystkie 3 żróweczki naraz się spaliły. czy ma on może jakieś swoje inne zasilanie (inne = nie z tych 2 dużych wiązek)? nie świeci się wogóle - ani na włączonych światłach ani na włączonym samym zapłonie :x macie jakieś sugestie jak to naprawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Trochę poruszałeś licznikiem i włókna w żaróweczkach poszły sie...... Stawiam na żaróweczki. Są trzy. malutkie 12v z wąsikami które zakręca się na oprawkach. Przerabiałem ten temat. a palą się często . Musze tam załozyć ledy ale czekam aż sie więcej spali. Na razie spalona jedna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon Opublikowano 24 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 otóż to :!: wczoraj wieczorkiem wyjąłem ponownie licznik i rzeczywiście wszystkie 3 spalone :shock: też właśnie myślę, żeby wkomponować tam led'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pare64 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Czy przy wymianie żarówek i odkręcaniu licznika, trzeba odłączać zasilanie z akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 nie odłączałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Popekx Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Nie trzeba, o ile jestes troche rozwazny i nie masz tendencji do zwierania ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomas.ns Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 ja zamiast ledów proponował bym cos takiego takie absztyfikanckie zegarki :D www.moman.pl a jak juz ledy to fluxy chyba kat swiecenia diody to 100-120stopni i niebedzie to wygladało ja na normalnej diodzie czyli bedzi bardziej rozproszone siatło a nie punktowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon Opublikowano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 ja dałem ledy spiłowane starym indiańskim sposobem o dziwo, białe diody, a świeci całość na niebiesko tomas.ns, tarcze indiglo nie podświetlą wyświetlacza km i zegara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 ja dałem ledy spiłowane starym indiańskim sposobem o dziwo, białe diody, a świeci całość na niebiesko tomas.ns, tarcze indiglo nie podświetlą wyświetlacza km i zegara U mnie też spaliła się chyba żarówka, bo na środku wyświetlacza jest ciemniej. Bedę musiał też wymienić podświetlenie. Jakie ledy zastosowałeś i jak je spiłowałeś. Nie bardzo wiem na czym polega "stary indiański sposób". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xelus Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Jesli diody biale swieca na niebiesko byc moze przekroczyles ich prad maksymalny - warto sprawdzic gdyz skraca ich trwalosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi