Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Podświetlenie LCD w liczniku

Andon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie działo mi podświetlenie obrotomierza, dobrałem się do licznika i okazało się, że tylko żaróweczka nie miała styku więc już działa ale...

no właśnie: teraz nie działa podświetlenie wyświetlacza lcd w liczniku :x

dziwna sprawa bo nic tam nie robiłem, także raczej mało prawdopodone żeby wszystkie 3 żróweczki naraz się spaliły. czy ma on może jakieś swoje inne zasilanie (inne = nie z tych 2 dużych wiązek)?

nie świeci się wogóle - ani na włączonych światłach ani na włączonym samym zapłonie :x

macie jakieś sugestie jak to naprawić?

Pozdrawiam

Trochę poruszałeś licznikiem i włókna w żaróweczkach poszły sie...... Stawiam na żaróweczki. Są trzy. malutkie 12v z wąsikami które zakręca się na oprawkach. Przerabiałem ten temat. a palą się często . Musze tam załozyć ledy ale czekam aż sie więcej spali. Na razie spalona jedna. Pozdro :)

• 10 miesięcy temu...

ja zamiast ledów proponował bym cos takiego takie absztyfikanckie zegarki :D:D www.moman.pl a jak juz ledy to fluxy chyba kat swiecenia diody to 100-120stopni i niebedzie to wygladało ja na normalnej diodzie czyli bedzi bardziej rozproszone siatło a nie punktowe

ja dałem ledy

spiłowane starym indiańskim sposobem

o dziwo, białe diody, a świeci całość na niebiesko

tomas.ns, tarcze indiglo nie podświetlą wyświetlacza km i zegara

ja dałem ledy

spiłowane starym indiańskim sposobem

o dziwo, białe diody, a świeci całość na niebiesko

tomas.ns, tarcze indiglo nie podświetlą wyświetlacza km i zegara

U mnie też spaliła się chyba żarówka, bo na środku wyświetlacza jest ciemniej. Bedę musiał też wymienić podświetlenie. Jakie ledy zastosowałeś i jak je spiłowałeś. Nie bardzo wiem na czym polega "stary indiański sposób".