Gość nemezis13 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Witam,od nie dawna jestem posiadaczem N14 1.6 na gazniku,dwa dni temu zmienilem plyn w chlodnicy przed zima,(nie bylem pewny co mam nalane)dnia dzisiejszego zauwazylem gdy odkrece korek z chlodnicy to cieknie mi prawdopodobnie z pompy wodnej,a jak zakrece ustaje kapanie, czy to jest wina pompy lub innego podzespolu ,prosze o podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Masz kolego nieszczelność... Zobacz czy cieknie na odpalonym silniku (wg mnie powinno) dobrze byłoby gdybyś dokładnie zlokalizował miejsce wycieku, wtedy można byłoby coś poradzić... Bo może się okazać, że to tylko wyciek przy wężu... Tak a'propos czym zalałeś chłodnicę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemezis13 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 zalalem petrygo ,jutro sprawdze czy cieknie przy wlaczonym silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 zauwazylem gdy odkrece korek z chlodnicy to cieknie mi prawdopodobnie z pompy wodnej,a jak zakrece ustaje kapanie Witam. Początkowe wycieki z pompy mogą się objawiać takimi anomaliami, np. cieknie tylko jak silnik stygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kakol Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Dobra rada, zlokalizuj wyciek, jeśli to pompa to wymieniaj ją prędko! Miałem podobną historię w zeszłym roku, kapało kap..kap... aż w końcu kiedy zmieniłem płyn na zimowy to nastąpiło rozszczelnienie i cały płyn wyciekł, dobrze że w pore zauważyłem bo mogłoby być kiepsko... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nemezis13 Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Dzieki za porade,ale problem tkwił w korku z chlodnicy,poniewaz zgubilem jeden kupilem drugi mial byc taki sam,ale okazalo sie ze do zbiorniczka zaden plyn nie dostawal sie,i wyciskalo uszczelke przy pompie wody i stad te wycieki .narazie wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.