Gość Luke2001 Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 siema chlopy... TEMAT JUZ BYL ,ALE SAM SIE W TEN PROBLEM WKOPALEM I CHCE USTRZEC INNYCH PRZED BLEDEM. KUPILEM MNIEJSZE FELGI STALOWE NA ZIME 14'' DO MOJEJ N16 I OKAZALO SIE ZE NIE PASUJA DO ZACISKOW HAMOWCOWYCH , WIEC NAJMNIEJSZE CO MOZNA ZALOZYC TO 15 '' POZDR. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 I tu jesteś w błędzie. Myślę , że musisz znaleźć felgi o innej wartości ET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Panowie nie bedzie pasowac i juz, mamy tarcze o srednicy bodajze 260 mm do tego spory zacisk, patrzac od wewnatrz za duzo miejsca nie zostaje przy 15''felgach, a co dopiero 14'', po co kombinowac skoro fabryka wypusciła na 15'' felgach to widocznie tak ma byc,wydaje mi sie ze gdyby 14'' felgi pasowały to N16 by na takich felgach wyjezdzały z fabryki, znjomy juz to przerobił bo chciał zaoszczedzic kupił 14'' felgi z oponami- zakłada a tu klops nie pasuje,wiec leza sobie w domku bo zwrotów nie przyjmuja , musiał kupic komplet opon 15'' z felgami i tym sposobem straciał dwa razy ile na takiej operacji mozna zaoszczedzic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcos26 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 dokladnie skoro fabrycznie sa 15 to nie nalezy wciskac 14. A powodem Twojkego bolu jest wymiar ET ktory jest zle dobrany dlatego przy zakupie felg trzeba koniecznie sprawdzic oprocz rozstawu otworow jakie powinno byc ET i jaka srednice powinien miec otwor ustalajacy srednice na piascie. Tutaj nawet 1mm roznicy zagraza bezpieczenstwu. A do tych 14 aby licznik nie przeklamywal musial bys zalozyc oponki o profilu 70 a wtedy wg mnie slabo to wyglada bo jest efekt taki jak by samochod na balonach jechal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 kupilem 14'' tylko dlatego sa sa tansze od 15'' i opony tez sa tansze , przeklamywanie licznika mam gdzies w zimie itd. Nie zmienia jednak faktu ze sie wpakowalem nie potrzebnie w problem teraz i chce ustrzec innych bo jestm kochany :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcos26 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 no to zes oszczedzil:) a nie da rady szybko ich zwrocic do sklepu i wymienic na 15 pasujace lub nawet na 14 ktore bede moze pasowac (pod warunkiem dobrania ET) teoretycznie kazdemu przysluguje prawo rekojmi pytanie tylko gdzie kupiles fele skle czy inne zrodilo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 luka 14" były używane więc ze zwrotem nie byłoby tak prosto.Teraz jeżdzą one w mojego kolegi p11 `99. tam podeszły bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 byla grana szybka odsprzedaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 uważam że odpowiednie ET i 14 by weszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 a mi sie wydaje ze sie mylisz - nawet gdybym mial ET = 70 !! albo i wiecej to felga wygladala by juz za nadkole i co prawda pasowala by do zaciskow ale szpilki by okazaly sie na 100 % za krotkie tak wiec zamiast kombinowc polecam kupic 15'' :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 oj tam... spawarka i diaks w dłoń i napewno by podpasiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 257mm z AD22VF ledwo wchodzi na 14", bardzo mało miejsca zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czex Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 nawet gdybym mial ET = 70 to felga wygladala by juz za nadkole ODWROTNIE - im większe ET tym bardziej koło chowa się w nadkolach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luke2001 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 wiem wiem , pomylilo mi sie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcos26 Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 oj tam... spawarka i diaks w dłoń i napewno by podpasiły fajne podejscie do sprawy w sumie nie ma rzeczy nie mozliwych:) ale gdybys kiedys zapragnal miec cabriolet ........ oj moglo by byc dopiero ciekawie taki numer na Renault zrobioli w TOP GEAR efekty byly ciekawe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 sam bym się prawie na to złapał, ale na forum już mnie uświadomili, że 14" to nie za bardzo podejdą dajecie lepiej cynk gdzie można nabyć felgi stalowe 15"... podpowiem, że instytucja pt nissan mnie nie interesuje :/ P.S. rozmiar felg stalowych do n16 z 2000 to 5,5J 15 4x114,3 ET 40 średnica otworu na piastę 66,1mm czy w/w dane są poprawne?? EDIT: już kupiłem, z pomocą przyszło mi wszystkomające allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi