Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kilka dni na Maxi i pierwszy problem

Gość Youth

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni pojeździłem i .... pierwszy problem, wydmuchało uszczelkę z kolektora wydechu /pierdzi feee../ od ręki zaden mechanik mi tego nie chce zrobić szczegulnie w takim "wynalazku" jak muwią o Maximce, do tego wekken no i bieda, czy mogę pojeździć czy lepiej odstawić do naprawy, a niestety autko jest mi baaardzo potrzebne. I jeszcze jedno, nie wiecie jak wyglądała by naprawa tego w serwisie nissana, cenowo oczywiście jakiego rzędu kwoty.

Jak już oiszę to jescze dopytam do czego dokładnie jest przełącznik pod popielniczką POWER/ A/T /COMFORT ?? "93r

pzdr

mowisz o uszczelce pomiedzy kolektorem a glowica??

jesli tak to ciezka sprawa, dojscie do bani, miejsca malo.

trzeba liczyc sie z tym ze dlubania na jakies 4 godziny, biorac pod uwage ze nie urwiesz zadnej sruby w glowicy

Gość WOJTUSMAXIMUS02

u mnie wymiana hedersow tzn.kolektorow mechaniki jeb....l sie caly dzien i jeden z nich lape rozwalil przy odkrecaniu koektora ...takie jest tam super dojscie do V6 .... :? a wiec powodzenia zycze przy wymianie uszczelki....

jeb....l sie caly dzien i jeden z nich lape rozwalil przy odkrecaniu

Żeby tylko.

Witam.

Te kolektorki to normalka w J30. Z czasem upalają się szpilki i to te skrajne, a więc kolektor z czasem się wygina, będzie potrzebne planowanie. Co do szpilek w głowicy to przy szczęściu (dużym), może się uda wykręcić. Żeby dojść wiertarką kątową, trzeba trochę elementów wykręcić. Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...