Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera GT 1999r czy warto szukać,kupić? Części/serwis w PL

Gość JOY
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie fani Nissana. Po art. w AutoŚwiecie zacząłem się interesować Primerą GT 1999r bo:

1. Jest dynamiczna

2. Umiarkowanie pali

3. Podobnoż nic nie trzeszczy

A to mi do szczęścia wystarczy :)

Boję się tylko o serwis zwłaszcza z tym 150KM silnikiem, bo podobno nie były takowe w Polsce sprzedawane. czy ktoś z Was ma jakoweś doświadczenia z tym modelem ? Czego mogę się obawiać w serwisie ? No i pewnie wycieczka do Niemiec mnie nie minie.

Pozdrawiam.

JOY

99rok za mniej niż 4500euro to będzie syf!!! - troche sie znam i widziałem

Ja mam GT od 3miesiecy i jest OK nie jest to zapierd..czka ale nie jest zle wczoraj w nocy pomiary robiliśmy i wychodziło w granicach 8/8,5s do 100km/h(na budziku było ok 105km/h) zależy jak ruszyłem jak zmuliłem to i 9s/10s było :lol:

po kupnie wlałem olej 10W-60 i na 10tyś km musiałem dolać ok 0,5l teraz mam Mobia 5W50 - przejechałem 1000km i nic nie zniknęło(ale moze mi sie wydaje-zobaczymy za 4tyś km) ja lubie przycisnąć pedał więc sie nie dziwie - osobiście nie znam silnika który ani grama oleju nie weżmie jeżeli 4/5tyś obr to norma :D

Żeby zajechać ten silnik trzeba sie postarać bo on jest sworzony do męczenia.

Osiągi nie są zabujcze ale niewielkim wkałdem mozna ożywić i zejść w granice 7s do 100km/h

Z tym serwisem to bym się nie obawiał, podejżewam że 99% części jest taka sama (w tym 0,6% to czerwona farba na bloku). Podobno różnią się elektroniką i kolektorem. Reszta to poczciwy SRDE. Jak w dobrym stanie to brać z zamkniętymi oczami (problemem może być sam fakt, że GT to raczej nie jeździła staruszka z Berlina).

Co do osiągów to ja z moimi 140 kucami nie narzekam, ostatnio brałem się z Mondeo V6 (fakt że kombi ale 170KM) i facet był w głębokim szoku że nie się nie dałem :-D

z cześciami nie ma problemu - bo nie będziesz ich potrzebował

najczestrze usterki w GT są takie same jak w zwykłej P11

co do tego kto autem jezdził to bym sie kłucił - ostatnio we wrocławiu miałem małe ściganko z BMW 325 ok 93r - ten model z tych lat auto odwalone wydech sportowy ładniutka skóra a w środku dziadek i babcia - ok 70lat!!! byłem w szoku jak depnął w pedał żeby tylko mnie nie wpuscić jak chciałem sie wbic na drugi pas :lol:

no wiec jestem skromnym uzytkownikiem primy GT 97.juz jezdze nia 2 lata.

seria to totalna kupa.

trzeba dlubac.

malo pali w serii po zdlubaniu troche wiecej.

bardzo fajny samochod rodzinny i wieeelki bagaznik

w tej chweili ponizej 7 moja prima kreci setki i moge powiedziec ze dopiero jezdzi.

Właśnie kiedy się ukazał ten artykuł i czy jest wersja elektroniczna jak ktoś ma to poproszę o podanie z góry dziękuje i pozdrówki. :grin:

od ponad pieciu lat dosiadam GT,

bez zadnych problemow dognalem do 200 Kkm

wady typowe dla modelu p11,

nic wiecej,

o serwis naprawde bym sie nie martwil, jest potrzebny tylko w wyjatkowych sytuacjach.

bez problemowe auto.

acha u mnie skrzypi ale... panel od radia.

pzdr

WK

Właśnie kiedy się ukazał ten artykuł i czy jest wersja elektroniczna jak ktoś ma to poproszę o podanie z góry dziękuje i pozdrówki. :grin:

wejdz na ich strone zarejestruj sie, wyslij smsa za 1,22zł i bedziesz miał :grin:

Siema! właśnie szukam primery w GT z 96' bo te są dla mnie naaajpiękniejsze, ale w polsce są same zryte jak stu letniej babci pięty za 2 tygodnie ruszam na szkopy w poszukiwaniu. Mam troche p......dolca na punkcie tych primer i ogólnie nissana. mój ojciec ma teraz primere w10 2l slx fajnie zap....... ale to jeszcze nie to.

Dzięki wszystkim za dowalenie do pieca moich emocji. :)

A teraz dobrzy ludzie powiedzcie czy ktś z Was ma takowe autko w okolicy Gliwice-Opole ?

Bo jam z Kędzierzyna a głupio byłoby się napalać i jechac kupic coś czego się nawet nie widziało na żywo ;)

pozdr.

JOY