Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Lpg

Gość maliks

Rekomendowane odpowiedzi

Roznica to jakies 1000zł :D

A tak powaznie to sekwencja daje ci wtrysk gazu bezposrednio do komory spalania czyli nad cylinder. Stosuje sie ja glownie przy autach z plastikowym kolektorem ssacym, gdyz mogloby go rozerwac w przypadku strzalu lub daz moglby go rozpuscic z czasem.

Zwykla instalacja ma wtrysk gazu np. w kolektor ssacy pod gaźnikiem i z powietrzem gaz wedruje do komory spalania. Tu konieczny jest kolektor aluminiowy.

To tak mniej więcej jak ja to rozumiem bo specjalistą nie jestem.

No nie do końca jest tak jak piszesz.Sekwencja to coś jak wielopunkotwy wtrysk pośredni (jeden wtrysk na cylinder do kolektora). Instalacja II gen. to coś jak gaźnik (gaz zasysany podciśnieniowop z miksera).

Te 1000 zeta zwróci się w mniejszym zużyciu gazu (pod warunkiem że robisz powyżej 20kkm rocznie), mniej problemów i większa frajda z jazdy. Polecam!

Wtrysk gazu do kolektora ssącego nie do komory spalania bo poco ci w tedy zawory ;)

Zgadza się :) Chodziło mi o to że sekwencja ma wtrysk w miejscu wtrysku benzyny. Sorki, ale jak wspomniałem nie jestem specjalistą, tłumaczyłem najlepiej jak mogłem.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...