Gość maliks Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Witam ,chciałbym sie dowiedzieć czym sie roznie sekwencyjny od punktowego gas, i czy jest jakas duza roznica. P11.144.2001 rok Wagon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Roznica to jakies 1000zł A tak powaznie to sekwencja daje ci wtrysk gazu bezposrednio do komory spalania czyli nad cylinder. Stosuje sie ja glownie przy autach z plastikowym kolektorem ssacym, gdyz mogloby go rozerwac w przypadku strzalu lub daz moglby go rozpuscic z czasem. Zwykla instalacja ma wtrysk gazu np. w kolektor ssacy pod gaźnikiem i z powietrzem gaz wedruje do komory spalania. Tu konieczny jest kolektor aluminiowy. To tak mniej więcej jak ja to rozumiem bo specjalistą nie jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 No nie do końca jest tak jak piszesz.Sekwencja to coś jak wielopunkotwy wtrysk pośredni (jeden wtrysk na cylinder do kolektora). Instalacja II gen. to coś jak gaźnik (gaz zasysany podciśnieniowop z miksera). Te 1000 zeta zwróci się w mniejszym zużyciu gazu (pod warunkiem że robisz powyżej 20kkm rocznie), mniej problemów i większa frajda z jazdy. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Wtrysk gazu do kolektora ssącego nie do komory spalania bo poco ci w tedy zawory A do gazu jest osobny dział (tak mi się wydaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 26 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2006 Wtrysk gazu do kolektora ssącego nie do komory spalania bo poco ci w tedy zawory Zgadza się Chodziło mi o to że sekwencja ma wtrysk w miejscu wtrysku benzyny. Sorki, ale jak wspomniałem nie jestem specjalistą, tłumaczyłem najlepiej jak mogłem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.