Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tłumik N15

Gość olgi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po 8 latach mam do wymiany tłumik w N15. Objawy - znaczny wrost poziomu hałasu. W związku z tym mam pytanie jaka jest cena oryginału i zamienika i który z zamienników jest najtrwalszy o ile takowe oczywiście istnieją. Z góry big dzięks.

O oryginale zapomnij. Bosal w zakladzie z montazem powinien kosztowac <400. Wymienialem w tym roku la nie pamietam ile dokladnie kosztowal. Walker jest o ok100zl tanszy ae wszyscy go odradzaja.Ja nie mam z ta firma zadnego doswiadczenia.

Oryginał jest firmy CALSONIC ale nigdzie go nie dostaniesz (idzie tylko na pierwszy montaż). BOSAL jest OK ale cena spora. Załóż "coś" za max 250 PLN - i tak dłużej jak 2-3 lata nie wytrzyma.

• 6 miesięcy temu...
Gość johny_fellow
Bosal w zakladzie z montazem powinien kosztowac <400
jest teraz BOSAL w promocji za ok 270zł. normalnie to ok 320 zł

Ja pier... jakie kosmiczne ceny.

Walker jest o ok100zl tanszy ae wszyscy go odradzaja.

A umnie polecają WALKER'y i są droższe od BOSAL'i :D

Za taką kasę tak jak Stranger pisze można zrobić na zamówienie albo chociaż ULTER'a kupić.

ja tam dorwałem cały wydech z gti od kolegi Zell a wielkie dzieki pozdro

W Lublinie za 500 zrobisz cały wydech z kwasówki

Gość johny_fellow
W Lublinie za 500 zrobisz cały wydech z kwasówki

Tylko, że pewnie bez nowych tłumików.

Chyba, że się mylę to będę zdumiony bo ja za same tłumiki dałem 690zł.

• 2 tygodnie później...

no i tez mnie to spotkało i tak dla ciekawosci powiem ze w salonie firmowym Nissana w Angli zawolali 170 funtow a za podrobke 25 funtow. wybiore ta tansza opcje jestem ciekaw jak długo wytrzyma

• 2 tygodnie później...
Gość johny_fellow

No czyli zapłaciłeś taką normalną cenę.

U Nas w większości firm zakładających tłumiki jak zakupisz u nich elementy to robocizna jest wliczona w ich cenę.

• 2 miesiące temu...

Witam ja za wymanę kpl. tłumików z montarzem zapłaciłem 420zł nie są to rzadn efirmówki tylko robione na miejscu pod Poznaniem w Chybach, firma daje 2 lata gwarancji, wymianiam tam zawsze tłumiki bo są dobrymi fachowcami o wysokiej jakości.

• 1 rok później...

wczoraj pocałowałem almą gti a właściwie tłumikiem w "metrowy"krawężnik. Na pierwszy rzut oka nic, prócz jednego małego śladu. Pojawił się natomiast dźwięk, jak z "burackiego tuningu". kolejny objaw- zalałem wczoraj 10 l benzynki. Pojeździłem trochę po mieście,postałem w korkach, dałem parę razy "po garach". Dzisiaj patrzę i oczom nie wierzę, bo wskaźnik zjechał prawie że do wczorajszego miejsca przed zalaniem. I albo ta pieprzona wskazówka robi mnie w ..., albo to ma coś wspólnego z z tym krawężnikiem?? spece co Wam intuicja podpowiada?

Co do tłumika to zapewne gdzieś się rozszczelnił na łączeniu... Co do benzyny to 10l wcale nie jest tak dużo i pewnie już się wypaliła :)