Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nowy użytkownik prosi o radę

Gość jefferson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Niedawno zostałem szczęśliwym nabywcą almery'99. Są jedynie dwa niewielkie felery, a mianowicie uszkodzony jest wskaźnik poziomu paliwa, a pod radiem i listwą z pokrętłami jest dziura. Domyślam się, że wcześniej był tam taki wąski schowek, który ktoś zdemontował i umieścił np. radio CB, ale teraz nie wygląda ta pusta dziura zbyt ciekawie. Stąd 2 pytania:gdzie można znaleźć do kupienia w rozsądnej cenie taki wskaźnik do paliwa i czy są w sprzedaży te wąskie schowki, czy tez jakieś zaślepki, ewentualnie gdzie można takie nabyć. Pozdrawiam.

Awaria wskaźnika objawia się tym, że wciąż pokazuje, że zbiornik jest w 3/4 pełny podczas gdy w rzeczywistości jest w nim z 5l paliwa.Jeszcze druga kwestia z tym związana:mam zamontowany firmowo gaz. Na butli nie ma żadnego wskaźnika, więc domyślam się, że po przełączeniu na gaz ten sam przełącznik, co wskazuje ilość benzyny, powinien wskazywać ilość gazu. A ten ani drgnie. Chyba że się mylę, ale wtedy to jak sprawdzić ilość gazu?

Co do schowka to faktycznie, powinien tam być ale musiał zostać wyjęty, bo widać wnętrzności pojazdu. Nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego.

z tego co mi wiadomo uzytkownicy gazu nie sugeruja sie wskaznikami ilosci poniewaz sa one nie dokladne. Zajrzyj sobie na butle tam masz wskaznik gazu (przynajmniej tam powinien byc) ale jak tu za kazdym razem zagladac do bagaznika aby zerknac ile gazu zostalo porazka:( Wiekszosc gazowcow jezdzi na kilometry czyli wie ile mu pali auto i jaka pojemnosc ma butla, przy tankowaniu zeruje przebieg i mniej wiecej wie ile moze kilemetrow zrobic na butli. Zakrecilem troche ale chyba wiadomo o co chodzi:P

Co do wskaźników ilości gazu w butli, to nie polecałbym sugerowac się tymi diodami. Ja mam niby taki, w którym sa cztery diody i niby gasna wraz ze stopniowym ubywaniem gazu... A jak zaczyna migac ostatnia dioda, to niby jest rezerwa. Czyli coś ponad 10 litrów z moich obserwacji.

Lepiej mniej więcej wiedzieć ile kilometrów się przejeżdza na pełnym zbiorniku, czyli obserwowac wskaźnik dziennego przebiegu kilometrów. Nie będzie niespodzianek...

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...