Gość sokens Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 jakie macie spalanie LPG w gaznikowych N14 1.4 i jakie predkosci potraficie osiagnac bo u mnie cos nie bardzo chodzi leci do 120-130 i spapa okolo 12 litrów a jak mu odkrece gaz zeby umiał ocis do 150 choc tyle nie jezdze ( bo jezdz przede wszystkim po miescie) to pali 14,5 litra. ma ktos jakis pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 No to faktycznie sporo za dużo. Moje słońce bierze 8,5 l w trasie przy jeździe 130 - 140 na autostradzie. 7,5 weźmie, gdy jadę tylko 110. W mieście połknie 9 - 9,5. Ustawienia też mam na ekonomiczne a jednak 150 spokojnie pociągnie. A instalację masz nową? Może wystarczy zwykła regulacja i wymiana filtrów i będzie po kłopocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAMIL_01 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 :arrow: mnie spala w cyklu mieszanym 10,5l przy szybkiej jeździe 120-140km/h a przy ekonomicznej 8,7l-9l przy prędkościach 80-90km/h. :arrow: mi kiedyś palił 12litrów na 100 i więcej to wymieniłem filter powietrza i regulacja parownika i jest ok.Zobacz jak wyglada filtr powietrza(jeśli jest cały czarny to do wymiany) i przy okazji wymień filterek gazu w parowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sokens Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 filtr wymieniałem jakies 15 tys stemu instalacje mam rok na trasie pali fajnie bo mniej wiecej 8-9 jak leciałem do 140 własnie chodzi o to ze ja ostatnio byłem na regulacji i d*pa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 25 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2006 Hehehe, zacznij od ponownej wymiany filtrów i wtedy sprawdź wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.