Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

p10 na gzie straszny muł... :)

Gość wielkimisiek

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam instalacje gazową w moim nissanku i od pewnego czasu nie ma siły musze nieraz jak jest obciążony dusić pedał gazu do dechy...aby ruszyć a na benzynce jest wszystko wporządku co to moze być mysle ze nic z dawką bo dawka była ustawiona komputerowo... i pali teraz 7,5L LPG/100km jest bardzo oszczedny ale za to straszny muł tak już musi zostać czy mozna coś z tym coś zrobić pozdro dzieki z góry za odp :)

masz 1.6? on chyba na benzynce tez jest muł? ;) a tak serio to poprostu odkrec mu troche gaz. Musisz zdecydowac czego oczekujesz od auta. Jesli wolisz oszczednie to musisz sie przyzwyczic do takich osiagów ale jesli chcesz miec czym jechac to nie zaluj mu 2 litrow gazu wiecej

rozumiem ,że masz instalację z silnikiem krokowym sterowaną sondą lambda? jeśli tak to podjedź na powtórną regulację bo one też bardzo lubią się rozregulować, niech Ci przy okazji sprawdzą sondę lambda.Źle dobrana dawka może spowodować mniejsze spalanie ale jest groźna dla silnika.

a masz samochód na gaźniku czy na wtrysku bo nie określiłeś, jeśli masz gaźnik to regulacja odbywa się przez śrubę regu;acyjną na przewodzie doprowadzającym gaz do miksera.Ustawia się to przy pomocy analizatora spalin.

Moje ulubione hasło...: "Albo mało pali albo szybko jedzie"......;p

Moim zdaniem to kwestia wyregulowania.Gdy ja zakładałem gaz miałem do wyboru władnie te dwie opcje.Wybrałem drugą.Samochod pali więcej LPG ale za to jak wcisne to wiem że zdąże.Pozdrawiam

W mojej N14 1.4 gaźnik + LPG jak wcześniej ustawiałem instalacje na analizatorze spalin to auto wogóle niechciało iść (muł),teraz sam sobie ustawiam(fakt, więcej trochę pali ale wreszcie jakoś jeździ :D )

pali teraz 7,5L LPG/100km

mój 1.4 niepamiętam,żeby kiedy kolwiek zszedł do takiej granicy :D

jeśli masz gaźnik to regulacja odbywa się przez śrubę regu;acyjną na przewodzie doprowadzającym gaz do miksera

Weź tą śrubę odkręć o 1/4 obrotu i sprawdź jak wtedy auto jedzie.Jak jeszcze muł to o kolejne 1/4 obr.Oczywiście mowa tu o instalacji podciśnieniowej(1 generacji)

POZDRO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...