Gość so.mar Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Witam Panie/Panów Mam sporawy problem - nie mogę wyjąć z nadwozia prawego przedniego kierunkowskazu w mojej P10. Po odkręceniu górnego wkrętu w instrukcji piszą żeby specjalnym śrubokrętem zwolnić jakiś zaczep hakowy - ale jak i czym się do niego zobrać. Próbowałem krótkim płaskim śrubokrętem, potem długim krzyżakowym i nic mi nie wychodzi. Ktoś z Was robił juz takie zawody z kierunkowskazem>? Muszę go wyjąć bo co kilka dni ma rózne ,,odchyły" i raz świeci, to znów nie świeci. Prąd dochodzi aż do ostatniej kostki - tuż przed kierunkowskazem. Pewnie w kierunku coś szwankuje, ale za nic nie mogę się do niego dobrać. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 U mnie nie ma zaczepu hakowego :shock: Tam wchodzi tylko mała taka kulka w obudowe lampy (zaczep kulkowy). Musi wyjść w stronę przodu auta. Musisz dobrze go pociągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 raz świeci, to znów nie świeci Taka charakterystyka migacza A na powaznie to ja migacz tylko lewy wyjmowalem co chwila i wystarczylo tylko ta gorna srubke odkrecic i wychodzilo gladko. Jest tam taka "kuleczka", ktora wchodzi w obudowe lampy ale ona nie trzyma. Pewnie w kierunku coś szwankuje, ale za nic nie mogę się do niego dobrać. Ale co moze szwankowac w samym kierunku? Musisz miec gdzies kabel przetarty i raz styka a raz nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DINO P10GT Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Ostatnio własnie wyjmowałem kierunek i lampe, jest tak jak piszą koledzy, w obudowie lampy jest takie okrągłe gniazdo w ktore wchodzi łącznik zakończony kulką od kierunku. Najlepiej przyświec z góry latarka i wtedy zobaczysz jak to wygląda, trzeba troszke zawalczyc aby wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aro_prezes Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 najlepiej podważyc ten zaczep kulkowy śróbokrętem, ładnie wtedy wyskakuje. ja tak zawsze robie i jeszcze nic nie popsulem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 najlepiej podważyc ten zaczep kulkowy śróbokrętem, ładnie wtedy wyskakuje. ja tak zawsze robie i jeszcze nic nie popsulem. dokladnie, odchyl na gorze kierunek i od gory wsadz plaski szeroki srubokret w ten zaczep, lekko rozchyli samo wyjdzie moze nie mam primy ale widze ze to tak samo jak w almerze sie trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 13robert13 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Witam. Nie trzeba używać żadnych srubokrętów i tym podobnych rzeczy. Popchnij mocno kierukowskaz w stronę przodu samochodu, a drugą stronę kierukowskazu ( tą skierowaną w stronę tyłu samochodu) odchyl do góry i sam wyjdzie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość so.mar Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Dzięki za informacje - pomogłem sobie trochę - WD-40 na zawór kulowy i wtedy wyszło bez problemu. dzięki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.