Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] Jak wyjąć prawy przedni kierunkowskaz w P10

Gość so.mar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie/Panów

Mam sporawy problem - nie mogę wyjąć z nadwozia prawego przedniego kierunkowskazu w mojej P10. Po odkręceniu górnego wkrętu w instrukcji piszą żeby specjalnym śrubokrętem zwolnić jakiś zaczep hakowy - ale jak i czym się do niego zobrać. Próbowałem krótkim płaskim śrubokrętem, potem długim krzyżakowym i nic mi nie wychodzi.

Ktoś z Was robił juz takie zawody z kierunkowskazem>? Muszę go wyjąć bo co kilka dni ma rózne ,,odchyły" i raz świeci, to znów nie świeci. Prąd dochodzi aż do ostatniej kostki - tuż przed kierunkowskazem. Pewnie w kierunku coś szwankuje, ale za nic nie mogę się do niego dobrać.

:?

raz świeci, to znów nie świeci

Taka charakterystyka migacza :P

A na powaznie to ja migacz tylko lewy wyjmowalem co chwila i wystarczylo tylko ta gorna srubke odkrecic i wychodzilo gladko. Jest tam taka "kuleczka", ktora wchodzi w obudowe lampy ale ona nie trzyma.

Pewnie w kierunku coś szwankuje, ale za nic nie mogę się do niego dobrać.

Ale co moze szwankowac w samym kierunku? Musisz miec gdzies kabel przetarty i raz styka a raz nie.

Ostatnio własnie wyjmowałem kierunek i lampe, jest tak jak piszą koledzy, w obudowie lampy jest takie okrągłe gniazdo w ktore wchodzi łącznik zakończony kulką od kierunku. Najlepiej przyświec z góry latarka i wtedy zobaczysz jak to wygląda, trzeba troszke zawalczyc aby wyszło

najlepiej podważyc ten zaczep kulkowy śróbokrętem, ładnie wtedy wyskakuje. ja tak zawsze robie i jeszcze nic nie popsulem.

dokladnie, odchyl na gorze kierunek i od gory wsadz plaski szeroki srubokret w ten zaczep, lekko rozchyli samo wyjdzie :) moze nie mam primy ale widze ze to tak samo jak w almerze sie trzyma.

Witam. Nie trzeba używać żadnych srubokrętów i tym podobnych rzeczy. Popchnij mocno kierukowskaz w stronę przodu samochodu, a drugą stronę kierukowskazu ( tą skierowaną w stronę tyłu samochodu) odchyl do góry i sam wyjdzie.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...