INC Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 czy jakas firma produkuje nawiercane lub nacinane tarcze do almery n15 ?? bo spotkalem sie narazie tylko z gladkimi... (ATE, brembo...) a hamulce mocna strona almery nie sa (szybko sie grzeja a wiadomo jak sie hamuje pozniej przy spalonych klockach ) no i oczywiscie klocki tez na cos lepszego, pewnie ferrodo lub EBC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość volnaris Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 A slyszales o czyms takim jak Tarox? >>TUTAJ<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwar00 Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Black Diamond , zobacz na stronie www.tuning.jcauto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 28 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 no to trzeba sie bedzie szarpnac na wiosne bo te seryjne hamulce to porazka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 to się szarpnij na zacisk z GTi (AD22VF) przy okazji, 258 mm średnicy i 26mm grubości tarczy, różnica jest spora (miałem wcześniej 247x18mm i jeździłem z nowym, cięższym motorkiem to się bałem, że w co drugie auto wjadę przez bagażnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 to się szarpnij na zacisk z GTi (AD22VF) przy okazji, 258 mm średnicy i 26mm grubości tarczy, różnica jest spora (miałem wcześniej 247x18mm i jeździłem z nowym, cięższym motorkiem to się bałem, że w co drugie auto wjadę przez bagażnik) no ale nowe tarcze i zaciski od gti to by bylo spoooro wiecej. chociaz... wlasnie zerknalem na maila i tarcze taroxa 996pln komplet, klocki jeszcze nie wiem. ciekawe co taniej. poza tym jak wrzuce zaciski i tarcze z gti to bede musial zmienic komplet opon zimowych bo mam na 13" wiec pewnei beda bic o zaciski. no hamulce od gti maja lepsza wentylacje ?? bo wiesz.. ja nie nazekam na sile hamowania bo ta jak na 1.4 jest ok, tylko ze cholernie sie grzeja a jak sie nagrzeja to d*pa z hamowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Tarcza jest grubsza i ma większy otwór wentylacyjny o masz foto, jest różnica, nie : Co do oponek fakt, że będziesz musiał zmienić, 13" jest zbyt mała, na 14" daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 dobra, tylko czy piasty nie trzeba zmieniac ?? i tak sobie mysle... czy zamiana tylnych bebnow na tarcze to duza robota ?? a jak by przelozyc przednie hamulce (tarcze i zaciski) na tyl ? :D czy to wogole mozliwe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Piasty nie trzeba zmieniać, tylko blaszę osłaniającą tarczę trzeba odgiąć (ewentualnie podciąć/zdjąć). Co do zamiany bębnów na tarcze to nie jestem pewny ale chyba piasty trzeba zmienić, najlepiej to całą belkę dać i się nie babrać. Jeśli masz zacisk jak ten po lewej na foto to takie są właśnie na tył (przynajmniej u mnie w ex-GTi i sedanie takie są) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 no to nie ma co rzezbic... zrobie dobry przod a tyl niech sobie seryjny zostanie moze kiedys jak finanse pozwola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi