Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Alarm się nie załącza

Gość damak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Jestem nową, szczęśliwą posiadaczką micry K11 i już mam pierwsze pytanie o alarm.

Problem jest następujący: usiłuję załaczyć alarm. Naciskam pilota i samochodzik robi "PIK", bardzo ładnie mryga światełkami i to tyle. Alarm się nie włącza. Mogę otwierać drzwi do woli, uruchamiać silnik a alarm siedzi cicho mimo, że wszelki sygnały wskazywały by na to, że jest załączony. Z tego co mi powiedziano, coś i gdzieś jest odłączone i dlatego nie "wyje". Co mam z tym zrobić żeby w końcu poprawnie działał?

Z góry dzięki za pomoc

moze masz wlaczony tryb serwisowy, to sie wlacza tym takim smiesznym kluczykiem do alarmu, na obudowie syreny alarmowej masz taka niby stacyjke do tego kluczyka, wez ja przekrec i moze juz bedzie ok. jak nie to bedziemy dalej kminic :)

A u mnie odwrotnie, zalacza sie co 15 min. Chyba musze przestwic czujki

Pozdrowka

Maciek

sprawdz czulosc i ustawienie ultradzwiekowych, u mnie to bylo przyczyna zalaczania alarmu co 10 minut :/ (czulosc ultradzwiekowych regulujesz taka srubko na obudowie sterownika, sterownik masz zamontowany w srodkowej konsoli nad ECU). sprawdz tez czy masz dobry styk na krancowkach w drzwiach i klapie bagaznika, jesli nie ma dobrego styku to tez moze powodowac zalaczanie alarmu, tak samo jak kiepska masa przy akumulatorze

wiem, że to głupie pytanie ale w którym miejscu jest ta obudowa?? Kluczyk mam (mało brakowało a bym go wyrzuciła bo myślałam, że to kluczyk do kłódki od garażu poprzedniego właściciela :D ) Sporo się jeszcze muszę nauczyć o tym autku. Cierpliwości do mnie proszę :)

wiem, że to głupie pytanie ale w którym miejscu jest ta obudowa?? Kluczyk mam (mało brakowało a bym go wyrzuciła bo myślałam, że to kluczyk do kłódki od garażu poprzedniego właściciela :D ) Sporo się jeszcze muszę nauczyć o tym autku. Cierpliwości do mnie proszę :)

pod maska, w okolicy prawego lub lewego blotnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...