Gość zgrywus Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Witam.NIE doszukałem się na forum takiego tematu(jeżeli był to przepraszam i prosze o link). W przyszłym roku wracam do polski na dłuższy okres czasu i chciałbym kupić sobie Primcie P10.Jak już wielu zauważyło,angielskie wersje autek są bardzo,bardzo tanie.Jakie mogą być ewentualne koszty zrobienie takiej P10 na wersje europejską? Może sie ktoś orientował i ma rozeznanie cenowe? Czy przeróbka tyczy się tylko i wyłącznie wnętrza?? Jak wygląda sprawa z silnikiem i skrzynią biegów?? Prosze o porade i z góry dziękuje:)aDodam że chce znaleść jakąś łądną GT(wiem że są);p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Witam.NIE doszukałem się na forum takiego tematu(jeżeli był to przepraszam i prosze o link).W przyszłym roku wracam do polski na dłuższy okres czasu i chciałbym kupić sobie Primcie P10.Jak już wielu zauważyło,angielskie wersje autek są bardzo,bardzo tanie.Jakie mogą być ewentualne koszty zrobienie takiej P10 na wersje europejską? Może sie ktoś orientował i ma rozeznanie cenowe? Czy przeróbka tyczy się tylko i wyłącznie wnętrza?? Jak wygląda sprawa z silnikiem i skrzynią biegów?? Prosze o porade i z góry dziękuje:)aDodam że chce znaleść jakąś łądną GT(wiem że są);p Koszty takiej przeróbki z górką przewyższą zyski z kupienia tańszego auta w UK. A jakie są to trudno powiedzieć, zależy chyba od auta. Znam osobiście dwa przypadki: - VW Passat B5 - 4700zł - Volvo S40 - 3200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Witam.NIE doszukałem się na forum takiego tematu(jeżeli był to przepraszam i prosze o link).W przyszłym roku wracam do polski na dłuższy okres czasu i chciałbym kupić sobie Primcie P10.Jak już wielu zauważyło,angielskie wersje autek są bardzo,bardzo tanie.Jakie mogą być ewentualne koszty zrobienie takiej P10 na wersje europejską? Może sie ktoś orientował i ma rozeznanie cenowe? Czy przeróbka tyczy się tylko i wyłącznie wnętrza?? Jak wygląda sprawa z silnikiem i skrzynią biegów?? Prosze o porade i z góry dziękuje:)aDodam że chce znaleść jakąś łądną GT(wiem że są);p Koszty takiej przeróbki z górką przewyższą zyski z kupienia tańszego auta w UK. A jakie są to trudno powiedzieć, zależy chyba od auta. Znam osobiście dwa przypadki: - VW Passat B5 - 4700zł - Volvo S40 - 3200zł Jeżeli wyniosło by to okolo 2000 zł to by sie opłacało biorać pod uwage w jakim stanie są auta z UK(ciche i zdrowe zawieszenie i niezajeżdzone silniki).... Ale dzieki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Jeżeli wyniosło by to okolo 2000 zł to by sie opłacało biorać pod uwage w jakim stanie są auta z UK(ciche i zdrowe zawieszenie i niezajeżdzone silniki)....Ale dzieki za info:) Pogadaj z Coobciem, może zrobi Ci za 1000zł P.S. Może zmień tytuł wątku, bo sugeruje że UK nie leży w Europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 z tego co wiem to angielskie fury ogólnie nie sa w tak dobrym stanie i niezawsze opłaca się przerabiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Jeżeli wyniosło by to okolo 2000 zł to by sie opłacało biorać pod uwage w jakim stanie są auta z UK(ciche i zdrowe zawieszenie i niezajeżdzone silniki).... Ale dzieki za info:) Pogadaj z Coobciem, może zrobi Ci za 1000zł P.S. Może zmień tytuł wątku, bo sugeruje że UK nie leży w Europie Heh...racja...dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryla Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Ja tez mialem zamiar kupic samochod z UK ale jakos sobie odpuscilem z tego co wiem to silnik i skrzynia sa takie same jak europejskie ale nie wiem jak z osprzetem napewno bedziesz musial zminic cala wiazke elktryczna, maglownice, wnetrze, no i scianke grodziowa, serwo i jeszcze sporo dupereli, ale tak dokladnie to nie wiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stranger Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 napewno bedziesz musial zminic cala wiazke elktryczna, maglownice, wnetrze, no i scianke grodziowa, serwo i jeszcze sporo dupereli, ale tak dokladnie to nie wiem. pozdrawiam We wspomnianych przeze mnie przypadkach wpadło mi w ucho, że wymieniany był też cały zespół klimatyzacji, chłodnica i parę innych piedół. Nie wspominając o kosztach całej deski rozdzielczej i paru towarzyszącyh jej pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Też słyszałem że nie jest różowo z Primerą - jeden gościu co zwozi angliki na części chciał zrobić jedną dla siebie i klnie teraz jak szewc... Podobno dość prosto idzie z oplem i francuzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 W takim razie Panowie nie będe sie bawił w żadne przeróbki bo to nie ma sensu....za 1000 zł jeszce by sie opłacało ale z wypowiedzi wniskuje ze to nie są takie małe koszta...;/ P.S....Dziś cofałem w wąskiej ciemnej hiszpańskiej uliczce i przywaliłem w Astre kombi(tą nowasza).....rozwaliłem zderzak i lampe....ehhhh....Pierwszy raz zdarzyło mi sie popełniłem taki bład za kierownica...;/ Do zobaczenia na jakimś zlocie w Polandzie za rok...dziekuje ze odpowiedzi.Jak ktoś ma jeszcze coś do dodfania to bardzo prosze bo moze jest tańszy sposób na przerobienie jakiejś ładnej P10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 wybij to sobie z głowy do wymiany cała grodź silnika razem z podszybiem pompa hamulca deska wiązka pod deską itd itp za dużo cięcia i spawania ale jak masz namiar w angli na takie tanie to proszę o kontakt +48 511 843835 lub bolek.n@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zgrywus Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 wybij to sobie z głowy do wymiany cała grodź silnika razem z podszybiem pompa hamulca deska wiązka pod deską itd itp za dużo cięcia i spawania ale jak masz namiar w angli na takie tanie to proszę o kontakt +48 511 843835 lub bolek.n@interia.pl Myślałem raczej o allegro.Ostatnio znalazłem ładną SRI za jakąś śmieszną cene ale w takim wypadku po powroci do kraju będe szukał czegoś normalnego i w miare taniego. Chce P10 bo W10 nie bedzie mi potrzebny i troche więcej pali. No chyba że mi się odmieni i zakupie ładnego W10 już z silniczkiem SR20DE:) dziekuje i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 tez kiedys o tym myslałem... bo mam brata w UK najlepiej wyczajic rozbitą na allegro primke (sa takie czasem za 1000-1500zŁ) i w garażu dłubac.... ale tak jak koledzi piszą troche roboty jest ale najbardziej wrednym samochodem do przeróbki jest wektra B ... nawet problem jest by otwieranie maski było po stronie kierowcy pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 p10 to za tanie auto żeby takie coś sie opłacało, bo tawet jak sobie z np. niemiec z na maxa walona d*pa to samo to cie będzie 1-2tyś zł kosztować, jak reszte sam sobie zrobisz to masz za taką kase jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi