Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przerobienie P10 z UK do ruchu prawostronnego...

Gość zgrywus
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.NIE doszukałem się na forum takiego tematu(jeżeli był to przepraszam i prosze o link).

W przyszłym roku wracam do polski na dłuższy okres czasu i chciałbym kupić sobie Primcie P10.Jak już wielu zauważyło,angielskie wersje autek są bardzo,bardzo tanie.Jakie mogą być ewentualne koszty zrobienie takiej P10 na wersje europejską?

Może sie ktoś orientował i ma rozeznanie cenowe?

Czy przeróbka tyczy się tylko i wyłącznie wnętrza??

Jak wygląda sprawa z silnikiem i skrzynią biegów??

Prosze o porade i z góry dziękuje:)aDodam że chce znaleść jakąś łądną GT(wiem że są);p

Witam.NIE doszukałem się na forum takiego tematu(jeżeli był to przepraszam i prosze o link).

W przyszłym roku wracam do polski na dłuższy okres czasu i chciałbym kupić sobie Primcie P10.Jak już wielu zauważyło,angielskie wersje autek są bardzo,bardzo tanie.Jakie mogą być ewentualne koszty zrobienie takiej P10 na wersje europejską?

Prosze o porade i z góry dziękuje:)aDodam że chce znaleść jakąś łądną GT(wiem że są);p

Koszty takiej przeróbki z górką przewyższą zyski z kupienia tańszego auta w UK.

A jakie są to trudno powiedzieć, zależy chyba od auta. Znam osobiście dwa przypadki:

- VW Passat B5 - 4700zł

- Volvo S40 - 3200zł

Koszty takiej przeróbki z górką przewyższą zyski z kupienia tańszego auta w UK.

A jakie są to trudno powiedzieć, zależy chyba od auta. Znam osobiście dwa przypadki:

- VW Passat B5 - 4700zł

- Volvo S40 - 3200zł

Jeżeli wyniosło by to okolo 2000 zł to by sie opłacało biorać pod uwage w jakim stanie są auta z UK(ciche i zdrowe zawieszenie i niezajeżdzone silniki)....

Ale dzieki za info:)

Jeżeli wyniosło by to okolo 2000 zł to by sie opłacało biorać pod uwage w jakim stanie są auta z UK(ciche i zdrowe zawieszenie i niezajeżdzone silniki)....

Pogadaj z Coobciem, może zrobi Ci za 1000zł :P

P.S. Może zmień tytuł wątku, bo sugeruje że UK nie leży w Europie ;)

Pogadaj z Coobciem, może zrobi Ci za 1000zł :P

P.S. Może zmień tytuł wątku, bo sugeruje że UK nie leży w Europie ;)

Heh...racja...dzieki:)

Ja tez mialem zamiar kupic samochod z UK ale jakos sobie odpuscilem z tego co wiem to silnik i skrzynia sa takie same jak europejskie ale nie wiem jak z osprzetem napewno bedziesz musial zminic cala wiazke elktryczna, maglownice, wnetrze, no i scianke grodziowa, serwo i jeszcze sporo dupereli, ale tak dokladnie to nie wiem.

pozdrawiam

napewno bedziesz musial zminic cala wiazke elktryczna, maglownice, wnetrze, no i scianke grodziowa, serwo i jeszcze sporo dupereli, ale tak dokladnie to nie wiem.

pozdrawiam

We wspomnianych przeze mnie przypadkach wpadło mi w ucho, że wymieniany był też cały zespół klimatyzacji, chłodnica i parę innych piedół. Nie wspominając o kosztach całej deski rozdzielczej i paru towarzyszącyh jej pierdół.

W takim razie Panowie nie będe sie bawił w żadne przeróbki bo to nie ma sensu....za 1000 zł jeszce by sie opłacało ale z wypowiedzi wniskuje ze to nie są takie małe koszta...;/

P.S....Dziś cofałem w wąskiej ciemnej hiszpańskiej uliczce i przywaliłem w Astre kombi(tą nowasza).....rozwaliłem zderzak i lampe....ehhhh....Pierwszy raz zdarzyło mi sie popełniłem taki bład za kierownica...;/

Do zobaczenia na jakimś zlocie w Polandzie za rok...dziekuje ze odpowiedzi.Jak ktoś ma jeszcze coś do dodfania to bardzo prosze bo moze jest tańszy sposób na przerobienie jakiejś ładnej P10...:)

wybij to sobie z głowy

do wymiany cała grodź silnika razem z podszybiem pompa hamulca deska wiązka pod deską itd itp za dużo cięcia i spawania ale jak masz namiar w angli na takie tanie to proszę o kontakt +48 511 843835 lub bolek.n@interia.pl

wybij to sobie z głowy

do wymiany cała grodź silnika razem z podszybiem pompa hamulca deska wiązka pod deską itd itp za dużo cięcia i spawania ale jak masz namiar w angli na takie tanie to proszę o kontakt +48 511 843835 lub bolek.n@interia.pl

Myślałem raczej o allegro.Ostatnio znalazłem ładną SRI za jakąś śmieszną cene ale w takim wypadku po powroci do kraju będe szukał czegoś normalnego i w miare taniego.

Chce P10 bo W10 nie bedzie mi potrzebny i troche więcej pali.

No chyba że mi się odmieni i zakupie ładnego W10 już z silniczkiem SR20DE:)

dziekuje i pozdrawiam:)

• 3 miesiące temu...
Gość heineken72

tez kiedys o tym myslałem... bo mam brata w UK

najlepiej wyczajic rozbitą na allegro primke (sa takie czasem za 1000-1500zŁ) i w garażu dłubac....

ale tak jak koledzi piszą troche roboty jest

ale najbardziej wrednym samochodem do przeróbki jest wektra B ... nawet problem jest by otwieranie maski było po stronie kierowcy

pozd

p10 to za tanie auto żeby takie coś sie opłacało, bo tawet jak sobie z np. niemiec z na maxa walona d*pa to samo to cie będzie 1-2tyś zł kosztować, jak reszte sam sobie zrobisz to masz za taką kase jak chcesz