Gość lancer Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 czy ktos wymienial przednia szybe czołową w N 16 ???? i czy komus pękła tak sama od siebie??? bo mi niestety tak i nie wiem czy od kamienia czy od uderzenia czy sama od siebie. ale msuze wymienic, tylko nie wiem na jaką i gdzie. mam ok 15 cm rysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr676 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Witam, Np. tu http://www.marco-polo.pl/?&p=3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 jak od kamienia powinienes miec jakis slad, a ze sie spytam - masz pewnosc ze nie byla bita alma ? bo moze byla przekoszona i cos nie tak z nai i na szybie pręzylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Jak jesteś z Krakowa to prosta sprawa. Duża firma , nie znam ulicy ale to równoległa do tej co idzie od rejonu Wielickiej do M1 w Hucie. W rejonie kominów Łęgu.Robili mi tam boczną . Szybko tanio solidnie. Mają te szyby co masz zaprawione. Ale nie pal się. Z taką rysą można jeździć do końca auta. Ja jeźdzę bo tak mi w tej firmie poradzili. Już dwa lata mam coś takiego na przedniej szybie. Chyba że się powiększa. Jak znajdę na planie ulicę to podam . wiem jak dojechać ale nie pamiętam ulicy. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Mi pękła 2 razy. Raz kamień,a raz nie wiem czemu . Za szybe+wymiane zapłaciłem 370zł. Szyba Pilkintona(tak to sie chyba pisze :oops: ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Witam, Ja polecam autoglass http://www.jaan.com.pl/autoglass/pl/kontakt/mapa/ mają przedstawicielstwa w całym kraju Mi też pękła czołowa szyba od tak w wyniku powstania naprężeń dokładnie tam gdzie mam czujnik deszczu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bernas1977 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Kiedys mi walnął kamyk, a w zeszły łikend jeździłem troche z synkiem po lesie - wsiadam w poniedziałek i pęknięta - to podobno stosunkowo częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 no auto nie bite bylo na pewno, nie wiem od czego pekla, ale wlasnie mysle ze albo marco polo albo pilkington zaloze. choc teraz tez mysle czy narazie z tym nie jezdzic, no chyba ze by sie powiekszala dalej to wtedy bedzie trzeba juz zmienic na stowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 wyprostujcie mnie jesli sie myle. czy jazda z peknieta przednia szyba nie naraza przypadkiem na zabranie dowodu rejestracyjnego w razie kontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 wyprostujcie mnie jesli sie myle. czy jazda z peknieta przednia szyba nie naraza przypadkiem na zabranie dowodu rejestracyjnego w razie kontroli? :? wlasnie chyba kwalifikuje sie do zabrania dowodu, z tego co mi wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 wyprostujcie mnie jesli sie myle. czy jazda z peknieta przednia szyba nie naraza przypadkiem na zabranie dowodu rejestracyjnego w razie kontroli? Napewno narażamy się na zabranie dowodu rejestracyjnego, no i napewno nie przejdzie przeglądu chyba że tak nieoficjalnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 z dowodem to raczej zabiora (chyba ze nie bedzie to za duze i nie zobacza) - ale zawsze mozna sprobowac tlumaczenia ze jest zima i ze nei chcecie robic takich napraw w zime, i czekacie do wiosny, i powciskac jakies kity o klejach, uszczelkach itp... a jak nei przejdzie to tak trzeba bedzie to wymienic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 ale czy gra jest warta swieczki? jak zabiora dowod to kaza tez zrobic badania dodatkowe i oprocz ceny szyby i tak trzeba bedzie dudkow doplacic. wiec moja rada albo skleic jesli da rade albo wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 ale czy gra jest warta swieczki? jak zabiora dowod to kaza tez zrobic badania dodatkowe i oprocz ceny szyby i tak trzeba bedzie dudkow doplacic.wiec moja rada albo skleic jesli da rade albo wymienic. chyab ze ktos moze sobei przegladzik zalatwic ... ale nie namawiam do tego... PS w ktorym miejscu pękła ta szybka? moj kumpel sprawdzal czy peknie nagrzewajac ja (nadmuchem samochodu) w zime i jezdzil po dolach zeby karoseriapopracowala - popekala i wymienil - tez mial mala ryske. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 mi pekla od strony kierowcy od slupka jakies 6 cm a pozniej w dwie strony jakos dziwnie sie rysa rozchodzi, tez mysle ze to od dziur, jak karoseria pracuje, ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Dokładnie tak. Kamień może zrobić małą dziurkę, ale później na skutek pracowania karoserii, badź przymarzania wilgoci (w zimie) szyba dalej pęka, i na dodatek może pęknąć w innym miejscu. Jak widać że ma się taką dziurke, to najlepiej od razu do dobrego szklarza i oni nawiercają i wpuszczają klej, żeby się właśnie cała szyba nie rozwaliła. Zostaje tylko mały slad po kamieniu. A przy pekniętej szybie policja ma prawo zabrać dowód - to bez wątpienia. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale ostatnio widzialem pare samochodow ktore mialy takie pekniecia jak opisal lancer... od slupka od kierowcy - albo pasazera - moze to skutek jazdy po dziurawych drogach, jak karoseria pracuje? co dziurek od kamieni - ja paremalych mam (takie wylupane male kraterki, srednica mniejsza niz 0,5 mm - mam nadzieje ze sie nie stanie nic? juz kilka zim przetrwaly) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Witam, przed wymianą szyby proponuję pyknąć fotkę cyfrówką. Łatwiej jest później sprzedać samochód, jeśli pokaże się kupującemu że szyba była wymieniana z powodu pęknięcia a nie konkretnego dzwonu. Niby niedużo zachodu a może się przydać. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi