Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Prośba do "docent"a Halogeny N16 zdjęcia

Gość Krzewik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbe do "docent"a lub każdego kto posiada zdjęcia jak zamontować halogeny do Almerki N16 tzn. gdzie bezpieczniki wpiąć i przekaźnik itd. Najlepiej te z przedziału "zrób to sam" bo mi nie chcą sie żadne fotki wyświetlić. Pozdrawiam i dzięki.

mialem dobre checi i chcialem jakos powklejac te fotki ale mi tez sie nie chca otworzyc...

ale dolacze sie do posta z pytaniem - czy jak zaloze halogeny do n16 ktora oczywista fabrycznie ich nie miala - zrobie to z oryginalnym przelacznikiem (tzn przednie i tylne na jednym pokretelku) to czy lampka od halogenow bedzie sie palila na desce?

pozdrawiam

ja mam u siebie dziwną opcję pod tytułem, takim, że mam halogeny w zderzaku, ale nie mam przełącznika do ich włączania, albo nie wiem gdzie on jest... ale przewertowałem instrukcję i zwiskałem deskę rozdzielczą ale w dalszym ciągu niebardzo mam pomysł jak włączyć halogeny, więc podłączę do tematu i może mnie ktoś oświeci...

już się raz kiedyś pytałem ale odpowiedź nie była satysfakcjonująca, więc spróbuję ponownie...

Miała identyczną sytuację. Są halogeny, brak jest przełącznika i przekaźnika. W ASO za nowy przełącznik lewy przy kierownicy z opcją halogenów - 700zł. Nie dziękuję...

Pojechałam do elektryka. Posprawdzał co i jak i ... za zlotych zrobil wlacznik halogenow pod kierownica. Po ich wlaczeniu zapala sie dioda na desce rozdzielczej...

Nie jestem elektrykiem, ale caly zabieg trwal kilka minut i kosztowal niewiele pieniedzy, zatem proponuje wizyte u elektryka. Pozdr.

powiem wam ze ktoregos razu szukalem tego na allegro tego przelacznika i koles chcial za niego 70 albo 100 zł mam do niego numer telefonu (koles ma sporo czesci do nissanow - a jak nie ma to mowi zeby zadzwonic za dwa dni ;) )

jak ktos zainteresowany telefonem to prosze na PW, moze ceny mu sie nei zmienily...

pozdrawiam

też chyba elektryka nawiedzę, bo aso to jest chyba dobre ale tylko jak masz auto na gwarancji.. i to też nie zawsze, a jako że moje auto ma już swoje lata staram się trzymać od aso w pewnej bezpiecznej odległości, zwłaszcza, że jak czytam na forum to poziom usług aso pozostawia sporo życzenia :/

spróbuj na innym kompie otworzyć fotki. Są tam zdjęcia i opis podłączenia w N16 HB 3d. Mnie podłączenie kosztowało kilka złotych i 2 godziny pracy. Wszystko działa, kontrolki się świecą. Jeżeli masz orginalny wyłącznik i przekaźnik to jest to dziecinnie proste. Zaznaczyć trzeba, że inne modele tzn. np sedan ma inną instalację i ta instrukcja nie ma tam zastosowania.

Odpowiedź do Gołąb: jeśli masz orginalny włącznik, to sam jego montaż nie spowoduje zadziałania. musisz jeszcze dostawić przekaźnik w dedykowane gniazdo. W N16 HB 3d po lewej stronie kierownicy za skrytką , niebieska bodajże podstawa. Można go oczywiście zastąpić dowolnym 12V o odpowiedniej wytrzymałości prądowej (np z poloneza lub 126p). Jest tylko kwestia polutowania nóżek. pzdr

ok dzieki za odp... na wiosne powroce do tematu halogenow jak tylko jakies dudki odloze na halogeniki przelaczniki i inne bajerki... ;)

jakby ktos chcial opchnac halogeny do n16 przed FL tak w okolicy wiosny niech da znac ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...