Gość Krzewik Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Mam prośbe do "docent"a lub każdego kto posiada zdjęcia jak zamontować halogeny do Almerki N16 tzn. gdzie bezpieczniki wpiąć i przekaźnik itd. Najlepiej te z przedziału "zrób to sam" bo mi nie chcą sie żadne fotki wyświetlić. Pozdrawiam i dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 mialem dobre checi i chcialem jakos powklejac te fotki ale mi tez sie nie chca otworzyc... ale dolacze sie do posta z pytaniem - czy jak zaloze halogeny do n16 ktora oczywista fabrycznie ich nie miala - zrobie to z oryginalnym przelacznikiem (tzn przednie i tylne na jednym pokretelku) to czy lampka od halogenow bedzie sie palila na desce? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 ja mam u siebie dziwną opcję pod tytułem, takim, że mam halogeny w zderzaku, ale nie mam przełącznika do ich włączania, albo nie wiem gdzie on jest... ale przewertowałem instrukcję i zwiskałem deskę rozdzielczą ale w dalszym ciągu niebardzo mam pomysł jak włączyć halogeny, więc podłączę do tematu i może mnie ktoś oświeci... już się raz kiedyś pytałem ale odpowiedź nie była satysfakcjonująca, więc spróbuję ponownie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera83 Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Miała identyczną sytuację. Są halogeny, brak jest przełącznika i przekaźnika. W ASO za nowy przełącznik lewy przy kierownicy z opcją halogenów - 700zł. Nie dziękuję... Pojechałam do elektryka. Posprawdzał co i jak i ... za zlotych zrobil wlacznik halogenow pod kierownica. Po ich wlaczeniu zapala sie dioda na desce rozdzielczej... Nie jestem elektrykiem, ale caly zabieg trwal kilka minut i kosztowal niewiele pieniedzy, zatem proponuje wizyte u elektryka. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 powiem wam ze ktoregos razu szukalem tego na allegro tego przelacznika i koles chcial za niego 70 albo 100 zł mam do niego numer telefonu (koles ma sporo czesci do nissanow - a jak nie ma to mowi zeby zadzwonic za dwa dni ) jak ktos zainteresowany telefonem to prosze na PW, moze ceny mu sie nei zmienily... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KUI3A Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 też chyba elektryka nawiedzę, bo aso to jest chyba dobre ale tylko jak masz auto na gwarancji.. i to też nie zawsze, a jako że moje auto ma już swoje lata staram się trzymać od aso w pewnej bezpiecznej odległości, zwłaszcza, że jak czytam na forum to poziom usług aso pozostawia sporo życzenia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość docent Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 spróbuj na innym kompie otworzyć fotki. Są tam zdjęcia i opis podłączenia w N16 HB 3d. Mnie podłączenie kosztowało kilka złotych i 2 godziny pracy. Wszystko działa, kontrolki się świecą. Jeżeli masz orginalny wyłącznik i przekaźnik to jest to dziecinnie proste. Zaznaczyć trzeba, że inne modele tzn. np sedan ma inną instalację i ta instrukcja nie ma tam zastosowania. Odpowiedź do Gołąb: jeśli masz orginalny włącznik, to sam jego montaż nie spowoduje zadziałania. musisz jeszcze dostawić przekaźnik w dedykowane gniazdo. W N16 HB 3d po lewej stronie kierownicy za skrytką , niebieska bodajże podstawa. Można go oczywiście zastąpić dowolnym 12V o odpowiedniej wytrzymałości prądowej (np z poloneza lub 126p). Jest tylko kwestia polutowania nóżek. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 ok dzieki za odp... na wiosne powroce do tematu halogenow jak tylko jakies dudki odloze na halogeniki przelaczniki i inne bajerki... jakby ktos chcial opchnac halogeny do n16 przed FL tak w okolicy wiosny niech da znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.