Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zderzak przedni Almera N16 2000r

Gość almera83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przywaliłam delikatnie przednim zderzakiem w stojącą na parkingu donice. Zderzak przedni jest prawie cały. Jedynie popękały w nim otwory dzięki, którym zderzak przykręcany jest do nadwozia (plastikowe zaczepy). Widziałam zderzak na allegro - 250zł. Pytanie:

- czy może ktoś polecić warsztat, w którym przomocują mi go ponownie (naprawią popękane plastikowe zaczepy)

- jeżeli miałabym kupić zderzak, to już na pewno nie seryjny, tylko trchę stuningowany- macie jakieś doświadczenia - gdzie kupić?

Pozdrawiam.

[ Dodano: Czw 02 Lis, 2006 ]

Dodam, że przeszukałam całe forum w tym temacie i nie znalazłam odpowiedzi. Proszę o pomoc. Obecnie zderzak z lewej strony wogole nie jest przykrecony i jeździć trochę strach.

Daj spokój. Przecież dziewczyna nie będzie latała z jakimiś narzędziami do spawania (plastików) zderzaków. Tez bym tak nie zrobił.

Szkoda wymieniać takiego zderzaka, jeżeli faktycznie tylko zaczepy się rozerwały.

Podjedź Koleżanko do byle blacharza i Ci to za grosze zespawa, a nie będziesz się sama szarpać. Grosze zapłacisz, tylko przypilnuj żeby było solidnie.

Pzdr.

Koszt spawania plastiku - 10zł. A jeśli całego ucha nie oberwało to sąsiad może wziąć dużą podkładkę i wkręcić srubę z podkładką która będzie trzymała plastik. Prowizorka ale podobno naqjdłużej działa :grin:

Koszt spawania plastiku - 10zł. A jeśli całego ucha nie oberwało to sąsiad może wziąć dużą podkładkę i wkręcić srubę z podkładką która będzie trzymała plastik. Prowizorka ale podobno naqjdłużej działa :grin:

w grę wchodzi zdjęcie spawanie (może naprostowywanie) montaż za 10zł to dobry interes ???

W Warszawie na arkuszowej (bielany)za sklepem FOTA ( art. motoryzacyjne ) za przejazdem kolejowym kleją bardzo skutecznie zderzaki - koszt niewielki.Robią tam także przeróbki zderzaków.

Takie małe pytanko

Pod nikiem masz słowo "pomógł" gdzie mógłbym tego poszukać.

W Warszawie na arkuszowej (bielany)za sklepem FOTA ( art. motoryzacyjne ) za przejazdem kolejowym kleją bardzo skutecznie zderzaki - koszt niewielki.Robią tam także przeróbki zderzaków.

Zanim tam pojadę i spytam, masz może numer telefonu?

Coś widzę że nie było tak "delikatnie" jak koleżanka opisała w pierwszym poście :lol: . Gdyby były tylko uszy to rzeczywiście koszt byłby zbliżony do tego co podałem. Jako że zaliczyłem ostatnio dzwonek to spawałem ucho reflektora przedniego i jedno oczko zderzaka przedniego. Koszt takiej operacji - fachowcy nazywają to spawaniem plastiku - 20 zł. Czas trwania 10 min. Plus własny montaż.

Jak w starej piosence : "nie wierz nigdy kobiecie......" :oops:

O nie. Proszę mnie tu nie brać pod włos. Nie oszukuje. Poszły zaledwie 2-3 zaczepy od zderzaka z jego lewej strony. Gość w serwisie motywuje to tym, iż musi go rozmotowac i zmontować - murowana godzina - szczerze mu wierzę, bo już to przerabiałam. Powiedział, że z ceny nie zejdzie, więc się zastanawiam.