Gość almera83 Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Ostatnio przywaliłam delikatnie przednim zderzakiem w stojącą na parkingu donice. Zderzak przedni jest prawie cały. Jedynie popękały w nim otwory dzięki, którym zderzak przykręcany jest do nadwozia (plastikowe zaczepy). Widziałam zderzak na allegro - 250zł. Pytanie: - czy może ktoś polecić warsztat, w którym przomocują mi go ponownie (naprawią popękane plastikowe zaczepy) - jeżeli miałabym kupić zderzak, to już na pewno nie seryjny, tylko trchę stuningowany- macie jakieś doświadczenia - gdzie kupić? Pozdrawiam. [ Dodano: Czw 02 Lis, 2006 ] Dodam, że przeszukałam całe forum w tym temacie i nie znalazłam odpowiedzi. Proszę o pomoc. Obecnie zderzak z lewej strony wogole nie jest przykrecony i jeździć trochę strach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dakall Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Witam A nie możesz tego zderzaka ( mocowania ) samemu sobie posklejać. Pod nadkolem jest śruba mocująca , wykręć ją zgrzej lutownicą uszkodzony zaczep i zmontuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addagio Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Daj spokój. Przecież dziewczyna nie będzie latała z jakimiś narzędziami do spawania (plastików) zderzaków. Tez bym tak nie zrobił. Szkoda wymieniać takiego zderzaka, jeżeli faktycznie tylko zaczepy się rozerwały. Podjedź Koleżanko do byle blacharza i Ci to za grosze zespawa, a nie będziesz się sama szarpać. Grosze zapłacisz, tylko przypilnuj żeby było solidnie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Koszt spawania plastiku - 10zł. A jeśli całego ucha nie oberwało to sąsiad może wziąć dużą podkładkę i wkręcić srubę z podkładką która będzie trzymała plastik. Prowizorka ale podobno naqjdłużej działa :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dakall Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Koszt spawania plastiku - 10zł. A jeśli całego ucha nie oberwało to sąsiad może wziąć dużą podkładkę i wkręcić srubę z podkładką która będzie trzymała plastik. Prowizorka ale podobno naqjdłużej działa :grin: w grę wchodzi zdjęcie spawanie (może naprostowywanie) montaż za 10zł to dobry interes ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Albin Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 W Warszawie na arkuszowej (bielany)za sklepem FOTA ( art. motoryzacyjne ) za przejazdem kolejowym kleją bardzo skutecznie zderzaki - koszt niewielki.Robią tam także przeróbki zderzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dakall Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Koszt spawania plastiku - 10zł. A jeśli całego ucha nie oberwało to sąsiad może wziąć dużą podkładkę i wkręcić srubę z podkładką która będzie trzymała plastik. Prowizorka ale podobno naqjdłużej działa :grin: Takie małe pytanko Pod nikiem masz słowo "pomógł" gdzie mógłbym tego poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 W Zielonce tez dobrze i tanio robia. Czesto korzystam z ich uslug. 022 781 95 00 501 27 59 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Do "dakall": nie wiem gdzie szukać bo ja sobie tego nie napisałem. POjawiło się i jest. Wiem że podobało się rozwiązanie katalizatora w n16 i rozpoznany hałas pompy paliwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera83 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 W Warszawie na arkuszowej (bielany)za sklepem FOTA ( art. motoryzacyjne ) za przejazdem kolejowym kleją bardzo skutecznie zderzaki - koszt niewielki.Robią tam także przeróbki zderzaków. Zanim tam pojadę i spytam, masz może numer telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Coś widzę że nie było tak "delikatnie" jak koleżanka opisała w pierwszym poście . Gdyby były tylko uszy to rzeczywiście koszt byłby zbliżony do tego co podałem. Jako że zaliczyłem ostatnio dzwonek to spawałem ucho reflektora przedniego i jedno oczko zderzaka przedniego. Koszt takiej operacji - fachowcy nazywają to spawaniem plastiku - 20 zł. Czas trwania 10 min. Plus własny montaż. Jak w starej piosence : "nie wierz nigdy kobiecie......" :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almera83 Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 O nie. Proszę mnie tu nie brać pod włos. Nie oszukuje. Poszły zaledwie 2-3 zaczepy od zderzaka z jego lewej strony. Gość w serwisie motywuje to tym, iż musi go rozmotowac i zmontować - murowana godzina - szczerze mu wierzę, bo już to przerabiałam. Powiedział, że z ceny nie zejdzie, więc się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi