Coobcio Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 no no no bardzo mi się podoba że Nm bardzo wolno spadają Szkoda że maks wartoś w takim wąziutkim zakresie obr. występuje, tak naprawde uzyteczne masz 130Nm ale spoko spoko jak na taki podstawowy mod to przyrost bajka !! Ten kolektor ssący gażnikowy jest beznadziejny jeśli chodzi o Nm... na takim z Ga16DE z gorną przepsutnicą byś miał 140Nm w szerokim zakresie a na takim kolektorze z SERENY 150Nm ale trzeba by na wielopunkt auto przerobić. Ps. a teraz proszę fotkę kolektora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 zrobie dolot i dojde do 120HP nie no moze troche przesadzam ale dolot i planowanie glowicy o 1mm i bedzie ze 120hp a fotek mojego zamotowanego kolektora jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Juz pomierzylem ten silnik po rozebraniu i wyszło mi że wystarczy splanować główkę o 0,8mm by osiągnąć stopień sprężania 11:1 - to już taka ciekawa wartość. Ps. możesz sobie porting główki strzelić - odwiedzę hamownię by się przekonać co mi to dało w dupowozie, w środę planuję go poskładać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 nie wiem jak bedzie z kasa a pozatym ja tam nie znam na tych portingach sryngach, robie rzeczy z "ABC tunigowaca" i to przynosi efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Czarek znajdź mi kolektor do corsy to też może zapodam mojej Kobitce co, bo się jej troszke sprawniej poruszało po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Ty ja sprzedawaj , a nie tutaj tuniga chcesz zapodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Jak Cie nią zrobie ze świateł to dopiero będziesz miał mine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 własnie wrocilem od mechanika ktory powiedział ze nie musze robic rorzadu w sumie ma troche mieszane uczucia, ale z drugiej strony mogl zarobic kase ,a nie chcial wiec chyba naprawde nie musze tego robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Jeśli będziesz planował główke to raczej będziesz go musiał zmienić,bo już ten łańcuch jest rozciągnięty a jak zjedziesz jeszcze głowica w dół to już możesz mieć problemy z jego naciągnięciem, ale od razu za jednym zamachem zrobisz sobie wszystko. Może troszke zmienimy przy okazji ustawienia wałków :?: Czarek co Ty na to :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 d*pa tam teraz musze zaplacic OC , wiec narazie kupie blosa i zrobimy dolota, a potem moze z lepszym przyplywem gotówki zrobie głowe i rorzad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 Jeśli jutro nie pracujesz z rana to moźe wpadniesz do mnie to coś się tam wymyśli. Ja może będe coś dla Małej w corsie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 za jakies 2 dni bede mial blosa, mam juz pare gratow do CIA tylko ze rury sa 80mm tak samo kolanka, gadalem z Mrozem powiedzial ze moge kupic przejscowke 70-> 80mm, bo jak wiadomo na nasz gaźnik ma srednice 70mm, tylko nie wiem czy dobrze bede robil dajac dlot 80mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Blos też ma średnicę 70mm, kolanko na gaźnik potem BLOS, potem przejście i reszta 80mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 no w sumie rosadnie, bo tak to bym duzo kasy wydal na te przejscówki dobra to jutro licytuje blosa, potem moze sie spotkamy omowimy sprawe rorzadu i cos mi jeszcze doradzisz apropo CIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 spoko spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 Kurde pierwsze piec tematow w projektach i prezentacjach dotycza silnikow GA16DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 13 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2006 ...DS [ Dodano: Sob 18 Lis, 2006 ] Dobra blos juz lezy na półce teraz tak gadalem z tym type od tego blosa potrzebuej jakis dobry filtr powietrza naturlanie stozkowy tylko ze musi byc nasaczony olejem , bo nie chce pozniej robic remontu silnika. znalazlem na allegro filtr uniwersalny K&N http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=143212044 to bedzie dobry wybor? troche mnie boli jego cena, moze macie cos podobnego a nie firmowego, chodzi mi o to zeby byl nasaczony olejem, a i ma pytanko bo koleszka dal mi stozek z norauto taki jakis za 100zł czy jego mozna nasaczyc tym olejem i bedzie spelnial takie same wlasciwosci jak ten z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Ja mam tańszy nie firmy K&N nie pamiętam jakiej i jestem zadowolony A olejek i preparat do czyszczenia filtra to komplet I tak warto mieć na późniejsze czyszczenie więc kupiłem nie nasączany i sam go nasączyłem W sumie kosztowało mnie to około 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 ok dzieki , narazie musze sie uporac z zamontowaniem blosa bo jak jest gaznik to ciezko maske zamknac :/ czy blos musi byc zaraz przy gazniku czy moze byc od oddalony o jakies 20cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 Czarek taki filterek jak ja miałem jest dobry dla Ciebie. Każdy filtr bawełniany musi być nasączony olejkiem.Gąbkowy z resztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 ok dzieki , narazie musze sie uporac z zamontowaniem blosa bo jak jest gaznik to ciezko maske zamknac :/ czy blos musi byc zaraz przy gazniku czy moze byc od oddalony o jakies 20cm? Podobno lepiej jak blos jest blisko ale ja mam daleko i chodzi nawet na wet okej :wink: W temacie blosa dzisiaj umieścił fotki montażu na gaźniku klubowicz i jest mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 tylko widzisz ty nie masz gaznika , ja niestety mam i jak blos jest blisko gazniak to maska sie nie zamknie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2006 spokojnie 20cm od przepustnicy nie wplyne na prace blosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 tylko widzisz ty nie masz gaznika , ja niestety mam i jak blos jest blisko gazniak to maska sie nie zamknie :/ Tu masz blosa na gaźniku jest w pozycji leżącej i chodzi cacy http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...c&start=240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 20 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2006 Dzieki panowie bede mial lady stozek K&N kupie tylko oliwke i bedzie stozek a nie jakas guma od majtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi