Gość kaba Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Witam Wczoraj przestała działać mi tylna wycieraczka a jest taka pogoda że nie mogę jeździć bez niej czy ktoś może wie jaka to mogła być przyczyna?? dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny38 Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 W N16 np. często lubi się zatrzeć ośka, zazwyczaj wcześniej już sygnalizuje wolniejszą pracą. Możesz spróbować rozebrać wyczyścić i przesmarować. Jeżeli się nie da to niestety wymiana całego silnika. Oczywiście należy przedtem sprawdzić czy dochodzi do niej napięcie, bo możliwe że uszkodzenie jest elektryczne, bezpiecznik, włącznik, styki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryath Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Przy N15 objawy sa podobne, tak wiec mozna posprawdzac wszystko. Proponuje zaczac od elektryki bo to sie troche zimniej zrobilo to moze jakis kabelek stiwerdzil ze sie skurczy i urwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 3 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 U mnie jak zaczeła wolniej chodzić wycieraczka to zdjąłem z klapy wewnątrzną tapicerkę i wprowadziłem w mechanizm (w tą tulejkę) preparat WD-40 a przy okazji także wpuściłem prepatat przeciwkorozyjny na tylną klapę tam w okolicy spryskiwacza i do podszybia, bo tam podobno bierze korozja. A wycieraczka narazie śmiga po tym zabiegu juz 5 miesięcy :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaba Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 serdeczne dzięki za podpowiedzi musze sie troszkę pobawic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 mnie z kolei irytuje to , że w N15 ta wycieraczka nie "chodzi" po całym swoim polu w promieniu ramienia, jest żle dopasowana. czy wy tez macie ten problem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_okecie Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 najpierw bezpieczniki sprawdź a jak będą ok to zdemontuj wycieraczke i zaloz spowrotem. moze to ją ruszy ze snu letniego. Mi tylna wycieraczka odstaje od szyby i co dokrece ją to sie luzuje. juz mnie trafia ona!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 4 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 ale co konkretnie dokręcasz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.