Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

osłona amortyzatora - gdzie mozna kupic i zmienic w wawie??

Gość siurdix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki oto dylemat. Potrzebuje zmienic osłony amortyzatora do almery N15. Problem w tym ze ciezko takie oslony dostac. Dzwonilem do Intercars'u, PolCar'u i jeszcze jakiegos sklepu JT cos tam i nigdzie tego nie maja. Potrzebne mi sa wszystkie cztery (te co mam nadaja sie na smietnik) bo przed zima przydaloby sie zmienic, zeby na wiosne nie zmieniac calych amortyzatorow. Wiecie gdzie to mozna kupic? Jeszcze kwestia oryginalnosci - szukac oryginalnych czy zamienniki tez moga byc - tak samo dlugo posluza?

Druga sprawa to wymiana takich oslon. Kolo mnie na bemowie jest warsztat gdzie za 280 zl mi to zaloza - (2x80 za przod + 2 x 60 za tyl) - czy to jest dobra cena? Moze znacie kogos kto to taniej moze zrobic?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc - W.M.

Ciężko będzie Ci znaleźć zamienniki. Jednak pytałęm kiedyś o te osłony w lubelskim ASO i o dziwo oprócz oryginalnych w kosmicznej cenie mieli tez polskie zamienniki. Cena była BARDZO przystępna jednak Pan z serwisu od razu wspomniał że nie wiadomo jak będzie z ich trwałością.

Pwiem Ci że podarowałem sobie wymiane tych osłon i owinołem swoje popękane taką srebrną, szeroką taśmą klejącą - od roku jest OK. Polecam taki zabieg - no chyba że Twoje osłony calkiem się rozleciały.

Gość kamilwar00

Sklep Wim na ulicy Ostrobramskiej w Warszawie , są po 90- komplety (2 szt) na przód i tył. Renomowanej firmy Sachs.Telefon 22 879 89 86 lub 22 612 11 35 . Rabat na Nissanklub. Pozdrawiam

Hmmm właśnie dzwoniłem do WIM i twierdzą stanowczo, że nie mają, widać się skończyły.

Podobnie niestety w JC z Sandomierza - brak na magazynie. Pozostaje ASO w Lublinie może jak pisze kuchar będą zamienniki.

Dla potrzebujących podaję kod z katalogu JC - A9U001 - dotyczny osłon tylnych w N15.

Pozdrawiam.

Ja dla chłopaków brałem z JC Ostrobrmaska uniwersalne pasowały jak ulał - tylko troche musiałem z siłą podejść do ich nasówania, z tego co pamiętam wychodziły one ok. 100zł kpl. na przód i tył, jak coś to zapraszam na wymianę do mnie - po osłony mogę zadzwonić i się dowiedzieć czy mają na teraz.

• 1 miesiąc temu...

Mam N15.Wymieniałem osłony amortyzatorów z przodu , kupiłem po 35 zł podroby. Nie rób tego , jedna rozleciała się po roku , druga wydaje rózne dzwięki.Kupiłem pózniej orginały i jest OK.Niestety w tej chwili w ASO kosztują ok.170 zł szt. ALE WARTO !

siurdix, Sporo krzycza sobie za zdjecie amortyzatora.

Dogadaj sie z Coobciem lepiej bo to nie jest az tak czasochlonna robota jesli ktos ma pojecie i ma sciagacz do sprezyn.

Co do oslon ja od wakacji mam zalozone te rzekomo podroby, wyszly mnie 100 PLN za 4 szt.

Kupilem je u faceta ktory ma warsztat od zawieszen itp bo w sklepach z czesciami kazdy dzwonil do hurtowni i kazal mi czekac.

Nie widze by pekaly itd.

Cos w tym rodzaju jak tutaj:

http://www.oslonyamortyzatorow.pl